Breaking News
Nvidia ps

Vi har lekt med Nvidia Project Shield

[Droidnytt, Barcelona] Vi var så heldige å komme til Nvidia til rett tid, og fikk et eksklusivt møte med to av pr-kontaktene deres. Og fikk se, ta på og snakke om den nye Tegra4 prosessoren og Project Shield.
Tegra4 

Nvidia tegra4

Tegra4 kommer i to versjoner en med LTE modem integrert og en uten, Nvidia var tydelig stolte av prosessoren når de presenterte den til oss. Prosessoren med telechipene integrert er fokusert til blilligere telefonener og har redusert anntal grafikkkjerner fra 72 på den uten modem til 60, dette er allikevel ekstremt mange sammenliknet med Tegra3 som bare har 12 kjerner. Med denne grafikkprosessoren er det bare fantasien som setter grenser, det beviser de med konseptet Projekt Shield

Project Shield
Mens vi snakket om prosessoren tok en av de to pr-kontatktene hånda ned i et tårn med enheter og dro frem en av prototypene to Projekt Shield. Det gjorde at både jeg og Niklas fikk hakeslep og mista fokus fra Tegra4 fremføringen.
Enheten som vi fikk beskjed om at den var utrolig billig byggd og at byggekvaliteten var dårlig i og med at det er en prototyp var ikke dårlig i byggekvaliteten, ja det var plastikk farga stålfarget og litt skarpe kanter, men å holde den i hånda og bevege på kontrollene føltes absolutt ikke biliig.
Softwaret var også veldig smooth. Det kjører Android med Holo UI og Nvidia har ikke gjort noe med Utseendet, versjonen av android kan vi ikke si sikkert men vi kan si det er ICS eller JellyBean. For å gjøre enheten mer brukervennlig som spillemaskin har Nvidia lagt inn et program hvor man kan velge igjennom spillene en har på enehten, spillene en kan streame gjennom TegraZone og Spillene du streamer fra PCen din.

DSC_0090

Stream fra PCen din

Nvidia er store i grafikkprosessormarkedet når det kommer til gaming-pcer. Det fokuse beholder de men gir deg mulighet til å streame spillene dine fra en PC med Nvidia grafikkkort til Project Shield. Dette gjør at du kan pause spillet på rommet og sette deg i sofaen i stua og fortsette. Vi skulle få en demo av det, men Nvidia fant ikke den Shield-enheten som var koblet opp til PCen så det fikk vi ikke sett(ja det var så mange shield enheter der). Vi fikk derimot lovnader om at det fungerte helt uten lagg. Streamingen skjer via LAN-WiFi så du må være koblet på samme nettverk som PCen er, og hvorvidt det er lurt å spille nettspil som LOL og Starcraft på den kan diskuteres.

Kommer snart

Vi fikk også vite at Project Shield lanseres sammen med prisen på den, en gang i andre kvartal i USA. Hvorvidt den kommer til Norge og Europa må vi vente til å se salgstallet i USA

 

Om Oskar G. Paulsrud

Oskar er en Android-elsker og importerte Android Development Phone, bedre kjent som T-mobile G1, en stund etter at den hadde kommet ut. Etter den gikk han over til HTC Incredible S som han var veldig fornøyd med, og rootet den og la inn CM7.1. Etter det har det gått i Nexus-serien med Galaxy Nexus, Nexus 4 og nå Nexus 5. Telefonen blir brukt mest , men ettersom testing og anmeldelser tar mye tid fra den er han vant til å hyppig bytte telefiner. Drømmejobben er å leve av fotojournalistikk og telefonjournalistikk,. I tillegg til å være veldig opptatt av Android driver han også med fotografering. Mail: ogp@droidnytt.no Google+: gplus.to/OGP93

Check Also

mwccover

Dette fikk vi ut av MWC 2013

Noen dager etter MWC 2013 i Barcelona kan vi sette oss ned og se tilbake på hva vi egentlig fikk med oss i løpet av hektiske messedager.