Smågodt
Huawei lanserer to nye «super-telefoner»

Huawei lanserer to nye «super-telefoner»

Billig-merke fra Kina, Huawei, tok sju-mils-steg fram i mobilverdenen etter lanseringen av to nye telefoner på CES mandag. Med et flaggskip som de kaller for «verdens største smart-telefon», skal de også ta opp konkurransen mot Galaxy Note II. Den er på helt ville 6.1 tommer, lyder navnet Ascend Mate og må virkelig sies å nesten viske ut skille mellom nettbrett og telefon.
De lanserte også samtidig en mindre telefon med veldig imponerende spesifikasjoner som de har valgt å kalle for Ascend D2.

Utklasser Samsung Galaxy S3 på manger områder

Sistnevnte, altså Ascend D2, er en telefon på 5 tommer og med 442 piksler per tommer. Noe som faktisk er høyere oppløsning enn Samsung Galaxy S3 som har 325 ppi. Den kan også skimte med et 13 megapiksler kamera og et veldig imponerende batteri på 3000 mAh. Den har også tatt med noe som Sony kjører hardt på med de siste telefonene sine, nemlig at den er støv og vanntett.

[toggle_box title="Flere av telefonens spesifikasjoner" width="Width of toggle box"]Android 4.1
5 tommer FHD IPS+ 443 PPI Super Retina LCD display
Huawei’s K3V2 1.5 GHz quad-core CPU
13 MP BSI camera
Automated Discontinuous Reception (ADRX)
1920 x 1080, 443 PPI
anti-scratch Corning® Gorilla® glass [/toggle_box]

 Telefon eller nettbrett?

Skille blir bare mindre og mindre. Spesielt når Huawei lar et av sine store (bokstavelig talt), nye flaggskip har en skjerm på hele 6.1 tommer. Altså enda større enn Note II med sine 5.5 som nesten blir puslete i forhold. Batteriet på denne telefonen er minst like imponerende som på sin mindre bror, noe som er en selvfølge kanskje når en kraftig, stor skjerm må holdes i gang. Kameraet derimot har de ikke konsentrert seg så mye om, men presenterer et kamera med 8 megapixler og et front-kamera med 1 megapixel.
Noe spennende og kanskje nyttig for oss i litt kaldere strøk er noe Huawei har valgt å kalle for «Magic Touch». Det skal gjøre at skjermen er veldig sensitiv og skal også reagere selv om man bruker hansker.

[toggle_box title="Flere av telefonens spesifikasjoner" width="Width of toggle box"]Android 4.1
6.1-inch HD display
1.5 GHz Hi-Silicon quad-core prosessor
4050 mAh battery
1280 x 720
6.5mm «tykk»[/toggle_box]

Kilder:
Huawei
Forbes

Om Niklas Nygaard

Er en 27 år gammel gadgets og "duppeditt"-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig. Jobber til daglig kanskje langt i fra mye bruk av gadgets og "duppeditter" i yrket som tømrer, men greier alltid å få slengt inn litt tid med min Sony Ericsson Xperia Neo som er min siste i en rekke av mange Sony Ericssoner opp igjennnom historien.
Til Toppen