Breaking News
Deretter sluppet ut som åpen kildekode.

App Inventor blir stengt ned

App Inventor er et verktøy for de som ønsker å bygge, sette sammen en Android-app, men som ikke har så god kompetanse på å skrive kode. Det krever litt logisk tekning, men ellers er det stort sett bare å dra og slippe komponenter for å snekre sammen en applikasjon. Jeg har selv prøvd meg på det og det er morsomt å leke i. Du har per dags dato ikke kunne lansert en applikasjon bygd i App Inventor, i Android Market. Heller ikke har du kunne eksportert ut applikasjonen til Java-kode, for å åpne i for eksempel Eclipse. Hadde det vært mulig, snakker vi om kule greier.

Blir åpen kildekode

I det siste har Google med Larry Page bak roret, bestemt seg for å lukke ned diverse Google-tjenester. Nå sist ut er det App Inventor som står for tur. Men det blir tilgjengelig på samme måte ut året, mulig adressen til nettstedet forandres før den tid. Etter 2011 skal det bli slippet ut som åpen kildekode, noe som er helt topp. Håper bare Apple og de andre saksøkerne ikke har satt en full stopper for Android innen den tid. Den kom på en måte aldri ut av beta-stadiet.

Kilde: www.androidguys.com

 

Om Ørjan H Vøllestad

Ørjan har en Samsung Galaxy Spica med CM7.2 og en Amazon Kindle Fire med CM9.0. Har jobbet som programvaretester og i mediehus med papir/nett/tv. Jobber for tiden med et Oracle-basert personalsystem som heter HCM.

Check Also

06_Note7 black_iris scanner_2P

Note 7 er her!

Note 7 er endelig her, og lar deg låse opp telefonen med øynene!...