Breaking News
178266_600

Google venter med Honeycomb som åpen kildekode

Google venter med å lansere Android Honeycomb som åpen kildekode. Beslutningen om å midlertidig begrense tilgangen får mange til å bli skeptiske. Ifølge Wall Street Journal sier en representant fra Google at kildekoden for den nyeste versjonen av Android vil ikke bli publisert fordi programvaren er ikke klar for å bli tilpasset tilulike mobile enheter.

Partnere ikke påvirket

– Vi ser frem til å tilby nye funksjoner til nettfjøler med Android, men mer arbeid er nødvendig før vi kan tilby det til andre enheter, inkludert mobiltelefoner. Før da har vi besluttet å ikke slippe Honeycomb som åpen kildekode, sier Google-representanten til Wall Street Journal. Avgjørelsen skal ikke påvirke medlemmer i Open Handset Alliance som Samsung, Dell, HTC og Acer som alle ventes å snart lansere nettfjøler med Android Honeycomb.

Operativsystem for nettfjøler, ikke telefoner

Det er godt mulig at Google er redd for at produsenter vil endre Honeycomb slik at den kan kjøres på mobiltelefoner, noe det ikke er ment for. Google har trolig fortsatt friskt i minnet at produsentene begynte å installere versjoner av Android som var beregnet for mobiler på nettfjøler. Men når medlemmene i Open Handset Alliance alle har tilgang til kildekoden, hvilken forskjell gjør det da å holde koden tilbake? Så vidt vi skjønner er det kun communitiet som da tar skade av dette, siden Cyanogen og andre ikke vil få denne tilgangen.

Google sier at Android er et åpen kildekode-prosjekt, og understreker selv at Honeycomb vil bli utgitt som åpen kildekode, men ingen nevner er når dette vil skje. Hva tror leserne våre, gjør Google riktig her?

Kilde: Business Week

Om Jarl G. Falkenborn

Check Also

06_Note7 black_iris scanner_2P

Note 7 er her!

Note 7 er endelig her, og lar deg låse opp telefonen med øynene!...

 • Google må nå selv kunne bestemme når de føler koden er klar for miljøet. Tror bekymringene er litt overdrevne, så lenge den kommer etterhvert. Å ukritisk kaste ut koden uten å få ta seg tid til å tenke gjennom konsekvenser og potensielle fallgruver vil ikke tjene Android. Er nok i sammeheng med arbeid mot fragmentering og videre planer Google har på dette området. Et arbeid som i mine øyne er veldig viktig!

 • Google, som har vist seg å være en gjeng med smarte folk har sikkert en god grunn til å utsette publiseringen av kildekoden.

 • SSHL

  Bra at Google tenker! Det holder ikke å fortsette med dagens fragmentering.

 • Mmun

  Hmm..skeptisk

 • Packman

  Bedre å vente lenger på et bedre produkt :)

 • ja0

  Kanskje har noe å gjøre med den ryktede nexus tab!

 • ja0

  hehe yepp, takk for artikkel droidnytt :P

 • Pingback: HTC Flyer får nå Honeycomb sendt gjennom lufta | Droidnytt()