Sikkerhet
Åpen Artikkel
Hvordan er sikkerheten på telefonen din? Låser du døra?
4

Hvordan er sikkerheten på telefonen din? Låser du døra?

av Ørjan H Vøllestad28/03/2012

Passord, pinkode, mønster, ansiktsgjenkjenning er måter å beskytte telefonen din, gjøre den sikrere mot innbrudd og identitetstyveri. Vi har mye på telefonen idag, passord, bilder, data, filer osv. Mye som vi ellers har på en vanlig pc faktisk.

Låser du telefonen din?

Er det ikke da lurt å låse telefonen på et vis eller føler du at det blir slitsomt å gjenta hver gang du skal bruke telefonen? Det er anbefalt å begrense tilgangen i alle fall med pinkode eller mønster, men aller helst med passord, da dette er det vanskeligste å knekke for utenomforstående. Det er bare å se på en nylig sak i USA hvor politiet skulle åpne opp en Android-telefon i en stor kriminalsak og klarte ikke komme seg inn på telefonen som var passordbeskyttet. FBI har deretter spurt Google om hjelp til å knekke sikkerheten.

Svensker er skarpe og innovative folk, og et firma i Stockholm kalt Micro Systemation har spesialisert seg på å lage utstyr som heter XRY, som de selger til regjeringer og militære som FBI for å bryte opp sikkerheten i telefoner som iPhone og Android. De er kanskje mer fokusert på iPhone enn Android og nevner selv saken med kriminalsaken til FBI som eksempel på at noen ganger kan det ta for lang tid å knekke sikkerheten til at det er verdt det.

Alt kan hentes ut

Det Micro Systemation gjør er å koble en telefon til en pc med programvare som knekker sikkerheten, dumper data til pc-en, dekrypterer og viser åpent og systematisert data som for eksempel GPS lokasjoner enheten har befunnet seg på, filer, telefonsamtaler, kontakter, meldinger og logg-filer som igjen kan inneholde tastetrykk. I praksis alt som trengs.

Se et eksempel her på en HTC som blir brutt opp og hvordan informasjonen blir tilgjengelig.

http://www.youtube.com/watch?v=u1Gb5stnc54&t=8m5s

[poll id=»21″]

Kilde: www.forbes.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

4 Kommentarer

Skriv kommentar