Annet
Åpen Artikkel
Angry Birds All Star Final
0

Angry Birds All Star Final

av Niklas Nygaard02/01/2013

I noen dager, før jul satt hvitkledde Angry Birds fans satt hele London på hodet. Droidnytt fulgte etter, hakk i hel for å gi deg alt om det som foregikk på dette uvanlige eventet.

DSC_0052

En liten forklaring først

I 19 forskjellige land har folk kunne spille Angry Birds, det første spillet, på en TV i diverse elektronikk-butikker rundt om. Spillerne som gjorde det best, altså fikk best poengsum vant da en deltagelse og ikke minst en reise til London og det nevnte arrangementet. Fra Norge og resten av de nordiske landene, ble det plukket ut to stykker som til sammen ble et nordisk superteam bestående da av Norge, Danmark, Sverige og Finland.

DSC_0069

Ut i fra dette så skulle altså da vinneren i et slags EM kåres, og det med en gedigen skattejakt rundt om i London hvor alle store severdigheter skulle besøkes. Hvor man da igjen skulle spille Angry Birds og prøve å få den høyeste poengsummen sammenlagt. Av og til så måtte man også jakte på gullegg og ikke minst slemme griser som løp rundt i folkemengden.
Bonuspoeng ble også delt ut hvis man greide å ta lagbilde foran noen typisk engelske (ting) som for eksempel en dobbeltdekker buss eller skiltet til en undergrunn-stasjon.

De som til slutt sto igjen med størst, samlet poengsum kunne hylle seg selv med tittelen Europas beste Angry Birds lag, samtidig som de ble belønnet med 1000 euro hver.

 

Og vinnerne ble…

DSC_0082

De lettere forfjamsede guttene kommer fra Romania og endte da altså opp med den største sammenlagte poengsummen og ikke minst en fin sum å handle julegaver for. Her avbildet med kveldens programleder, modell og DJ, Lisa Snowdon.

Hekta på norsk appDSC_0078

Hun og kveldens syngende underholdning, Alexis Jordan tok en prat med meg før showet om både Angry Birds og ikke minst om
hvordan de brukte sin smart-telefon til daglig. Sistnevnte kunne avsløre at hun var blitt hekta på flere forskjellige spill som blant annet  Draw Something og ikke minst den velkjente Wordfeud. Når jeg fortalte henne at det var en nordmann som sto bak det, så hadde hun allerede blitt fortalt det av guttene i Stargate som også tipset hun om spillet.

Noe de begge var enige om var hvilken app de ikke kunne greie seg uten, nemlig Twitter. Lisa Snowdon mente også at den var flere ganger var skyld i sene netter og trøtte morgener. Noe hun burde være ekspert på siden hun til daglig jobber som radiovert i morgenprogrammet på Capitol FM, en stor radiokanal i London.

Angry Birds kjendis-lag

Når det gjaldt Angry Birds, så kom begge fram til at de var veldig uerfarne, noe som kanskje Alexis Jordan (til høyre i bildet) så på som en ulempe under arrangementet for hun var nemlig en del av et kjendis-lag som skulle spille mot et All Star lag. Etter vinnerne ble annonsert, så ble også et All Star lag utropt satt sammen av spillerne som individuelt hadde best poengsum etter dagens konkurranser. Tapte kjendisene, så skulle Alexis som en slags «straff», holde en mini-konsert for de som hadde møtt opp. Og sånn endte det opp også.

DSC_0081

Det var ikke bare popstjerner og modeller Droidnytt dro til London for å treffe, men vi fikk også utvekslet noen ord med to representanter fra hovedarrangørene. Nemlig Samsungs visedirektør i Storbritannia, Stephen Tyler (t.h.) og visedirektør i Rovio Harri Koponen (t.v.).

harristephen

[quote]Griser, spesielt grønne, liker egg….[/quote]

Først og fremst så ville vi en gang for alle avklare hvor ideen bak grisene og de sinte fuglene kom fra, men herr Koponen presenterte et ganske så vagt svar for oss hvor han kom med forklaringen om at fugler selvfølgelig ville blitt sinte når de ble frastjålet sine egg. Og ifølge han så var griser, spesielt grønne, veldig glad i egg. Så man kan vel kanskje konkludere med at ideen fortsatt vil være et mysterium.
Det han derimot stolt kunne dele med oss var den store nyheten om at Angry Birds blir en tegnet langfilm som er planlagt å være på kinolerretet sommeren 2016. I mellomtiden kan vi glede oss til små kortfilmer som er allerede underveis.
Stephen Tyler fra Samsung kunne også avsløre at Rovio kommer til å fortsette samarbeidet med dem og deres Smart-TV’er vil kunne få nye eksklusive spill i nær framtid. På spørsmålet om de så muligheten til å lage deres egenproduserte spill, så avkreftet han det ganske så kjapt. Men samtidig så ville han få fram at utviklerne deres holdt alle muligheter åpne og at kun fantasien og teknologiens begrensninger stoppet bruksområdene til deres TV’er.

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar