Annet
Åpen Artikkel
Dette fikk vi ut av MWC 2013
0

Dette fikk vi ut av MWC 2013

av Niklas Nygaard06/03/2013

La oss erindre  litt

Det har gått noen dager siden MWC 2013 i Barcelona ble avsluttet og vi har nå fått satt oss ned og sett litt tilbake på hva vi egentlig fikk med oss i løpet av noen hektiske dager i «nerde-mekka».

Dette gleder vi oss til

Etter fire dagers grundig gjennomgang av stander til både de største og de ikke fullt så kjente produsentene,så har vi funnet flere likheter i satsingene deres. Og ikke minst hva som gikk igjen på messen med et stort antall av produsenter representert.
Først og fremst så er jeg ganske skuffet over årets messe og det var flere enn meg som hadde den tanken. Når det gjelder store nyheter og spennende ting for framtiden, så var det veldig fraværende. En av årsaken til det kan nok være at de største produsentene som Samsung og Google har sine egne lanseringer, utenfor messene. Sett fra et PR standpunkt, så er nok dette mye lurere, men det ødelegger litt for verdens største mobilmesse som det MWC er.

Vi i Droidnytt sitter igjen med tre ting fra årets messe som vi kan genuint si vi er spente på i tiden som kommer:

DSC_0090(Nvidias Project Shield som vi var heldige å få leke litt med under messen)

Klare likheter i satsingene på tvers av produsenter

Men vi kom også hjem fra Barcelona med en klar tanke om hva som går igjen hos flere produsenter i år og som forbrukerne kommer til å merke i tiden framover.

En av tingene kan lett beskrives med setningen «4G for alle«. Grunnen til det var at vi la merke at de fleste mobil-produsenter under messen kunne presentere 4G telefoner, men til en mer rimeligere pris enn kanskje deres 4G flaggskip. De fleste viste de fram som om de skulle være de eneste med denne ideen, men det var rett og slett en gjenganger. Noe som er jo en ganske positiv ting, for det vil jo si at før 4G er fullt bygget ut her i Norge, så vil man få tak i billige telefoner med superraskt nett.
Noe litt flaut var jo kanskje det å få presentasjon på en slik telefon som dagen etter skulle lanseres i Danmark og Sverige, men når det kom til Norge så visste man ikke når eller om den kom til oss i det hele tatt. Vi ligger litt etter på den fronten.

4G

Betaling skal bli lettere og mer praktisk

På grunn av Valyou fra Telenor vil betaling bli enklere og mer praktisk i Norge i løpet av året, men på messen var de helt klart ikke alene om en NFC betalingsløsning. VISA har også et samarbeid med Samsung med deres egen versjon og det var et X antall andre stander med både kjente og ukjente navn som tilbydde sin løsning.
Selv om NFC kanskje også var en trend på MWC i fjor også, så er det virkelig nå det begynner å komme skikkelige løsninger og gledelig nok også til Norge.

valyou header off(www.telenor.com)

NFC-logo-forum

Selv om messen kanskje var en liten skuffelse når det gjelder lanseringer, så var den veldig lærerik og interessant for det. Vi vet litt mer om trender som kommer og vi har fått holde en bit av fremtiden i våre egne hender. Noe som ser veldig lys ut.

[box_light]Hva tror du om NFC-betaling og 4G for alle?[/box_light]

Flere artikler og bilde-serier med saker fra messen vil kommer framover her på Droidnytt, så det er bare å glede seg. Like mye som du kan glede deg til 14. mars, hvor vi er lovet en stor lansering fra Samsung. Selvfølgelig mest sannsynlig Samsung Galaxy S4

Kilder:

Telenor
Nvidia
MWC 2013

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar