Annet
Åpen Artikkel
Dypp din Android telefon i vann
2

Dypp din Android telefon i vann

av Niklas Nygaard27/02/2013

[Droidnytt,Barcelona]

…Uten å ødelegge den

Vi i Droidnytt kom over en ganske så interessant stand her på messen med et firma som kaller seg selv for Liquipel. De jobber med en teknologi som gjør at hvilken som helst mobil eller tablet blir vanntett, uten at du vil merke noen som helst fysiske eller tekniske forskjeller på enheten.

liquipel_logo800x600_hiresNanoteknologi

For Liquipel, som firmaet heter, bruker en teknologi de har valgt å kalle for «Nanocoating» som gjør at alle deler i telefonen blir dekket av et utrolig tynt filter. Faktisk så tynt som en tredjedel av et hår så du vil ikke kunne se det med det blotte øye, kun med et mikroskop. Dette gjøres ved å legge det i noe de bare kalte for en «ovn», hvor trykket blir senket. Deretter kjøres det på med deres patenterte gass som vil trenge inn i alle kriker og kroker av enheten. Man trenger altså ikke en gang åpne opp telefonen. Det den gjør er å lage et beskyttet lag rundt som gjør at vannet bare blir som små dråper på toppen, og ikke trenge inn. På selve standen fikk vi en ganske overbevisende presentasjon på nettopp det. De tok et helt vanlig papirlommetørkle og la det ned i vannet. Tilogmed dyttet det ned under vannoverflaten. Da vi kjente på det etter at Liquipels representant tok det opp av vannet, så var det knusktørt, foruten noen få vanndråper som hang litt sånn på overflaten.

DSC_0439

Vil gjøre det tilgjengelig for alle

Randy Smith, Vice President of Marketing i Liquipel forklarte for oss at deres mål for framtiden av å gjøre teknologien tilgjengelig for alle. Allerede nå er det mulig å sende din telefon eller tablet til deres fabrikk for å bli vanntett, og vi ble lovet at det kun skulle ta max to dager før den var på vei tilbake igjen ferdig behandlet. Prisene deres var heller ikke så veldig avskrekkende heller med 65 USD for en telefon og 80 USD å gjøre en tablet vanntett.

Smith viste også fram en demo-modell av en maskin som i disse dager skulle bli satt ut på flere Wal-Marts i USA. Noe som vil gjøre det enda enklere å mer tilgjengelig å kunne gjøre sin telefon beskyttet.

DSC_0453
Hvem vet, kanskje vi ser dette i ganske så nær framtid her i Norge også. Uansett, så er dette noe vi skal få testet for å kunne skrive en egen sak om det senere.

Her er en morsom liten promo-video som gikk på repeat på messestanden deres:

Kilde: Liquipel

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

2 Kommentarer
 • Sikiduck
  27/02/2013 at 19:16

  Dette var utrolig kult må jeg si!

  Men jeg tenker på, hva
  gjør man hvis man skal åpne SIM-trayen på iPhonen, eller batteridekselet
  på Android/Blackberry-telefonen? Med tanke på at det er en tynn film
  utenpå.
  Bra skrevet artikkel!

  • 04/03/2013 at 15:47

   Sikiduck Det er nanopartikler, så det blir ingen tynn film, det er mange små microskopiske partikler som blander seg med komponentene, så vann ikke klarer å feste seg og ødelegge noe, dette gjør at du kan åpne alle luker ta inn og ut batteriet etc etc

Skriv kommentar