Annet
Åpen Artikkel
Et nettbrett som kan lades med sveiv og solenergi til bare 600 kroner
0

Et nettbrett som kan lades med sveiv og solenergi til bare 600 kroner

av Theodor Hellesvik09/01/2012

OLPC XO 3.0 er et Android-basert nettbrett som skal selges til utviklingsland for bare 600 kroner.

[box_light]

Hva er OLPC

One Laptop Per Child (OLPC) er et prosjekt som har som mål å konstruere en datamaskin som har veldig lavt kostnad og som skal selges til den tredje verden, utviklingslandene.

Miami-baserte One Laptop per Child Association (OLPCA) og Cambridge-baserte OLPC Foundation (OLPCF) står bak både prosjektet idag, som ble offentliggjort under World Economic Forumi Davos, Sveits i januar 2005. OLPC ble grunnlagt av et antall sponsororganisasjoner, disse inkluderer: AMDChimeieBayGoogleMarvellNews CorporationNortelRed Hat, og Quanta.

[/box_light]

Nettbrettet vises fram på CES 2012

For mer en fire år siden viste grunneleggeren av OLPC, Nicholas Negroponte fram bilder av en XO tablet. Planen var at disse skulle sendes til barn i utviklingsland og de skulle ikke ha en stykkpris på mer enn 100 dollar. Tydeligvis skjedde ikke dette helt den gangen, men nå kan det se ut til at både selskapet og nettbrettet er klar. Ikke bare bringes XO 3.0 til CES men den er også klar til masseproduksjon.

XO laptop-en, som har blitt solgt til utviklingsland i noen år nå, kjører linux og et grensesnitt som heter Sugar. Dette kan også leveres på XO nettbrettet som alternativ til Android.

Nettbrettet kan lades med sveiv og solceller

XO 3.0 er drevet av Marvell Armada PXA618 silisium, som senker strømforbruk av tabletten til snaut 2 watt. De tilpassede ladekretsene utviklet av OLPC sammen med Marvell er laget slik at den kan bli ladet ved en sveiv på en 10:1 ratio, det betyr at at den har 10 minutters brukstid etter ett minutt med sveiving. Om man bruker solcellepanelet lades den på en 2:1 ratio.

Spesifikasjonene:

  • 8 tommer, PixelQi display eller vanlig LCD (etter kundens behov)
  • Marvell Armada PXA618-prosessor, kan klokkes til enten 800MHz eller 1GHz (etter kundens behov)
  • 512 MB RAM
  • 4 GB lagring
  • Android eller Sugar OS, sistnevnte er OLPCs eget linuxbaserte OS som er designet spesielt for barn.

Det er fortsatt uklart hvilket glass som skal brukes til skjerm, men ettersom den skal være solid bygd kanskje Gorilla Glass 2?

Kilde: mobile.theverge.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Theodor Hellesvik

Jeg går førsteåret på videregående (studiespes.). Har en Samsung Galaxy S II og digger Android. Bor for tiden i Tromsø men har tenkt meg på utveksling til USA i 2012/13-skoleåret. Om du vil vite mer kan du enten spørre meg på facebook eller evt. følge meg på twitter der jeg er ganske aktiv.

Kommentarer

Skriv kommentar