Annet
Åpen Artikkel
Vi har lekt med Nvidia Project Shield
1

Vi har lekt med Nvidia Project Shield

av Oskar G. Paulsrud25/02/2013

[Droidnytt, Barcelona] Vi var så heldige å komme til Nvidia til rett tid, og fikk et eksklusivt møte med to av pr-kontaktene deres. Og fikk se, ta på og snakke om den nye Tegra4 prosessoren og Project Shield.
Tegra4 

Nvidia tegra4

Tegra4 kommer i to versjoner en med LTE modem integrert og en uten, Nvidia var tydelig stolte av prosessoren når de presenterte den til oss. Prosessoren med telechipene integrert er fokusert til blilligere telefonener og har redusert anntal grafikkkjerner fra 72 på den uten modem til 60, dette er allikevel ekstremt mange sammenliknet med Tegra3 som bare har 12 kjerner. Med denne grafikkprosessoren er det bare fantasien som setter grenser, det beviser de med konseptet Projekt Shield

Project Shield
Mens vi snakket om prosessoren tok en av de to pr-kontatktene hånda ned i et tårn med enheter og dro frem en av prototypene to Projekt Shield. Det gjorde at både jeg og Niklas fikk hakeslep og mista fokus fra Tegra4 fremføringen.
Enheten som vi fikk beskjed om at den var utrolig billig byggd og at byggekvaliteten var dårlig i og med at det er en prototyp var ikke dårlig i byggekvaliteten, ja det var plastikk farga stålfarget og litt skarpe kanter, men å holde den i hånda og bevege på kontrollene føltes absolutt ikke biliig.
Softwaret var også veldig smooth. Det kjører Android med Holo UI og Nvidia har ikke gjort noe med Utseendet, versjonen av android kan vi ikke si sikkert men vi kan si det er ICS eller JellyBean. For å gjøre enheten mer brukervennlig som spillemaskin har Nvidia lagt inn et program hvor man kan velge igjennom spillene en har på enehten, spillene en kan streame gjennom TegraZone og Spillene du streamer fra PCen din.

DSC_0090

Stream fra PCen din

Nvidia er store i grafikkprosessormarkedet når det kommer til gaming-pcer. Det fokuse beholder de men gir deg mulighet til å streame spillene dine fra en PC med Nvidia grafikkkort til Project Shield. Dette gjør at du kan pause spillet på rommet og sette deg i sofaen i stua og fortsette. Vi skulle få en demo av det, men Nvidia fant ikke den Shield-enheten som var koblet opp til PCen så det fikk vi ikke sett(ja det var så mange shield enheter der). Vi fikk derimot lovnader om at det fungerte helt uten lagg. Streamingen skjer via LAN-WiFi så du må være koblet på samme nettverk som PCen er, og hvorvidt det er lurt å spille nettspil som LOL og Starcraft på den kan diskuteres.

Kommer snart

Vi fikk også vite at Project Shield lanseres sammen med prisen på den, en gang i andre kvartal i USA. Hvorvidt den kommer til Norge og Europa må vi vente til å se salgstallet i USA

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud
Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.
1 Kommentarer

Skriv kommentar