Annet
Åpen Artikkel
6 apper til reiseklare andrioidbrukere
0

6 apper til reiseklare andrioidbrukere

av Siren Hole29/01/2014

For mange nærmer det seg vinterferie, og utover våren er det både påskeferien og fridagene i mai å se frem mot. Mange nordmenn vil da gripe sjansen og legge ut på reiseeventyr. Vi gir deg appene som dekker behovene fra reisens begynnelse til slutt. Det finnes en app for det meste – for å søke etter og organisere reisen, sjekke været eller finne nærmeste wifi-hotspot, finne veien eller kommunisere enten med eller om det du støter på underveis.

Søkene du gjør før du bestemmer deg
Før reisen kan begynne må reisen bestilles. Appen til reisegiganten Expedia er både estetisk fin å se på og brukervennlig. Enten du har bestemt deg for hvor du vil dra, eller du er usikker og trenger inspirasjon, kan du søke etter fly og hotell på destinasjoner over hele verden. Appen kategoriserer hotellrom etter pris, standard og vurderinger. Du kan også lese anmeldelser fra hotellgjester som har overnattet der du vurderer å booke. Er du logget inn, kan du gjøre en bestilling på under 30 sekunder. Hvis du vil.

[app]com.expedia.bookings[/app]

System i rotet fremfor rot i systemet
Ettersom nordmenn reiser både hyppigere og legger ut på mer omfattende reiser, har mange et økende behov for å samle alt på ett sted. Reisen involverer ofte en mengde ulike billetter og bestillinger. Med TripIt videresender du ganske enkelt alle reisedokumenter, enten det er bekreftelse på leiebil, hotellopphold, restaurant- eller flyinformasjon. Appen organiserer det hele i en egen reiseplan. Bruker du Google-alternativer skjer det automatisk. Med en detaljert oversikt er det straks enklere å gjøre reiseaktivitene forutsigbare. Og med noen som tenker for deg, kan du konsentrere deg om det viktigste: Å både nyte og oppleve reisen!

[app]com.tripit[/app]

Føre var … eller føre vær
For norske androidbrukere er WeatherPro et must. Vi er et folkeferd som er over gjennomsnittet interessert i været, og dette endrer seg ikke selv om vi er på ferie. WeatherPro koster riktignok rundt 25 kroner, men til gjengjeld får du en av de mest brukte værappene. I tillegg til å dekke været for mer enn to millioner steder over hele verden, får du oversikt over mer generelle værkategorier. Badevær? Skivær? Destinasjonen for reisen bestemmer. WeatherPro svarer også på andre spørsmål. Soloppgang, solnedgang, luftfuktighet og vindstyrke – hvor spesifikt vil du ha det?

[app]com.mg.android[/app]

Surfe på gratisbølgen
Hvor mange ganger har man ikke vært i situasjonen hvor man bare må ha internett? Til tross for at det har blitt billigere å bruke mobilnettet i EU-land, er internettkostnadene noe de fleste reisende fremdeles har lyst til å holde nede. Og reiser man utenfor Europa, kan mobilregningen bli vanvittig høy hvis man ikke passer på. Med WiFi Finder kan du søke etter nærmeste wifi-hotspot over hele verden. Appen viser vei! Den gjør naturligvis jobben offline, og den finnes både til nettbrett og smarttelefon.

[app]com.jiwire.android.finder[/app]

Navigere – før istedenfor etter du har gått deg vill
På listen over hva som er viktigst for reisende, skårer det å finne frem alltid høyt. Hva er vel mer irriterende enn å oppdage at man går i sirkel eller at man har blandet gatenavn eller holdt kartet opp ned? Stay er en hendig reiseapp du også kan bruke offline. Ikke bare kan du velge mellom reisekart og guider fra lokale eksperter, du kan også legge inn personlige favoritter og andre ting du har behov for. Bidragsyterne på Stay er ofte opptatt av mer enn mainstreamturisme. Appen øker med andre ord sannsynligheten for at du snubler over en skjult perle.

[app]com.stay[/app]

Unngå å måtte kommunisere med armer og bein
De siste månedene har duolingo fått mye oppmerksomhet og blitt en populær app blant de som er hungrige på å kunne et andre, tredje eller fjerde språk. Til reisen er det imidlertid ikke sikkert at et regelrett språkkurs er løsningen. TripLingo er en språkapp som er utviklet nettopp med tanke på reiseaktiviteter. Den tar for seg grunnleggende fraser du trenger på reisen og gir deg muligheten til å øve inn slang. Enten du vil bestille high tea med «stiff upper lip» eller phad thai på avslappet vis, har TripLingo alternativene du trenger. I tillegg kan du få en rask innføring i kulturen du besøker, sanntidsoversettelse og lytteøvelser.

[app]com.triplingo.enterprise[/app]

Foruten én er appene gratis, men for en billig penge finnes det pro-utgaver hvor du får tilgang til alskens valgmuligheter. Appene vi har valgt ut, har kommet med nylige oppdateringer og er stadig under utbedring. Det betyr at du kan se frem til reiseapper med nye egenskaper i hele 2014.

God reise!

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Siren Hole
Kommentarer

Skriv kommentar