Annet
Åpen Artikkel
Android for alenemødre – en miniguide
1

Android for alenemødre – en miniguide

av Ørjan H Vøllestad21/05/2012

Med fare for å generalisere for mye i denne artikkelen, ønsker jeg bare å si med en gang at dette er ment som tips og hjelp til en del damer, ikke alle. Jeg skjønner at ikke alle vil finne dette like interessant, men jeg har funnet fram en rekke apps for Android som jeg håper kan være til praktisk hjelp for alenemødre spesielt.

Få orden på gjøremålene dine

Damer er skrudd sammen annerledes enn menn, på mange måter. En del damer har en tendens til å være svært så organisatorisk av seg. Med det mener jeg å ha system på tingene i hjemmet sitt, orden på tingene sine, tenke og planlegge mye i hodet som også skrives ned på lister. Som sagt trenger ikke alle være slik, men jeg opplever at mange er det.

Ta i bruk en god applikasjon som raskt lar deg skrible ned alle tingene du går og tenker på, legge til gjøremål og samtidig gjør det enkelt å krysse de av når de er utført. Du kan ha flere lister for forskjellige formål. Oppgave-behandleren Astrid har kommet i nydelig nytt utseende for telefon og nettbrett, Todo.txt for Android og Tasks er dessuten gode alternativer.

Følg med på syklusen din

OvuView

Damer fra og opp til en viss alder følger en syklus. Denne syklusen er som en klokke for mange og veldig forutsigbar. Utrolig nok kan denne innebygde syklusen tilpasse seg andre av samme kjønn dersom de bruker mye tid sammen. Som dame kan det i mange tilfeller være greit å følge denne syklusen litt ekstra, med mulighet for å se på historikken og variasjoner. Lese ut litt statisikk og plotte inn viktige data underveis. Kanskje til og med se på litt grafiske fremstillinger.

Det finnes nemlig syklusapplikasjoner for Android og et par jeg vil nevne er My days og OvuView. I disse applikasjonene kan du legge inn når perioden din starter og ender. Om du prøver å bli gravid eller prøver å la være å bli gravid, kan applikasjonen vise deg når du har eggløsning og mensen. Du kan også legge inn når du hadde sex for å følge med på det også.

Ta kontroll over været

Har du små unger som går i barnehage, har du kanskje oppdaget at det er veldig nyttig å følge med på været et par dager i forveien. Være litt føre var framfor å få en gjennomvåt unge hjem som ender opp med å snufse seg syk. Da trenger du en app og helst en pen widget som gir deg været raskt og enkelt en dag i forveien. Slik kan du legge fram klær som passer til morgendagens værutfordringer.

Det finnes flere værkilder, Yr og Storm er to store norske med egne apps. Det finnes også flere tredjeparts-applikasjoner og noen med widgets tilgjengelig, for eksempel denne som henter fra Yr eller denne.

Få skikk på økonomien

Har du en ektefelle eller samboer som elsker tall og økonomi trenger du kanskje ikke tenke så mye på dette, men ettersom mennesker er forskjellig og vi har forskjellige interesseområder, kan det hende at du trenger å få en god oversikt og kontroll på økonomien.

Nettbanken er din venn og jeg vil anbefale deg å sjekke ut hvilke applikasjoner og hvor gode nettbankløsninger som finnes i de forskjellige bankene. Kanskje trenger du ikke flytte lånet ditt, men brukskontoen kan raskt flyttes. Skandiabanken er en av flere mulige og de har nylig lansert en budsjettløsning som leser kontoutskriften din og hjelper deg å holde et budsjett du setter opp.

De fleste bankene har en egen app eller mobilvennlig side, noe vi tidligere lagde en oversikt over her på droidnytt.no.

Gjør mathandelen til en fornøyelse

Rimi Pluss

Rema 1000 og Rimi har laget gode applikasjoner for å sette sammen en handleliste. Rimi appen setter sammen listen slik at du kan gå gjennom butikken og ikke gå forbi samme hylle to ganger. Den vet plasseringen på varene i butikken din og setter sammen listen deretter. Du kan dessuten scanne varer hjemme som du er gått tom får, for eksempel melkepakker, frokostblandinger osv og tjyvstarte listen slik.

Rema 1000 lar deg bygge opp handlelisten ut fra middager og på denne måten kan du slå sammen ingredienser og spare penger. Begge appene er nok gode og det handler (tilfeldig ordspill) kanskje mer om hvilken matbutikk du pleier å handle på.

Kjøp brukt og billig barneutstyr

Finn.no er fint til veldig mye rart. Det samme er Facebook-grupper/-sider som har som kjøp og salg som hensikt. Slike steder er plassen å gå for å finne brukt barneutstyr, pakker med barneklær eller kanskje en bil. Uansett hva du trenger eller ønsker å bli kvitt kan det gjøres gjennom disse stedene. Finn har en mobilvennlig side som bare funker. Facebook har app og mobil side.

Ettersom Finn ikke har en egen app for Android (de har faktisk i disse dager lansert en uoffisiell app som lar deg legge ut annonser, men ikke søke i torget), kan det være greit å legge m.finn.no som et bokmerke på hjemmeskjermen. Legg først til m.finn.no som et bokmerke, gå til hjemmeskjermen og trykk lenge (eller trykk menykmnappen), velg legg til og så bokmerke. Ofte kommer ikonet til å hente grafikk fra nettsiden og blir som en pen «app» på telefonen din.

Reparasjoner på hus og bil

Er du alene og trenger en jobb gjort som du enten ikke fikser selv eller ikke har tid til å fikse selv? Da trenger du Finn Oppdrag. Der kan du legge inn ønsket håndverksarbeid gjort og så kan profesjonelle legge inn anbud på oppdraget. Kanskje kommer det kjekke handymenn som er single i tillegg.

Les også:

Dette er selvsagt en langt fra komplett liste, men kanskje noe kan være til hjelp. Har du flere tips til Kvinnelige Android-eiere, skriv om dem i kommentarfeltet under.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar