Annet
Åpen Artikkel
Android for fotballfrelste – en miniguide
1

Android for fotballfrelste – en miniguide

av Ørjan H Vøllestad30/04/2012

Er du fotball-frelst og har en Android telefon? Da er denne mini-guiden perfekt for deg. Her får du alt du trenger å vite om spillene, resultater og tabeller, ditt favorittlag, tipping og nyheter.

Spill

Fotballspillere av alle skjønner spill. De spiller tross alt fotball, selv om det ikke akkurat er et spill. I alle fall ikke et dataspill, vel det også. Du skjønner hva jeg mener. Fotball-spill har det eksistert helt siden Amiga, Sega, Atari og Commodore var på toppen av spill-konsoller. Så var det lenge PC-spill som rådet og online spill. Nå er handholdte enheter det nye og fotball-spillene inntar også dette markedet. Her er et par fotball-spill for Android:

Football Kicks er et straffekonk-spill hvor du får skyte straffe. Skyt på målet og lur keeper.

Real Football 2012 er et fullverdig fotballspill hvor du springer rundt på banen og spiller i mange forskjellige moduser i tillegg til å kunne være manager for ditt drømmelag og lede de til seier.

I tillegg har det akkuratkommet enda et fotball-spill vi har tidligere skrevet om her på Droidnytt, Fotball Manager Handheld. Jeg er personlig ingen ihuga fotball-tilhenger, men jeg skjønner at Football Manager er stort.

Resultater og tabeller

Resultater er viktig for en fotballspiller. Hvor mange mål ble skåret fra hvert av lagene. Ble det uavgjort, hjemmeseier eller borteseier? Det er resultatene som driver horder av veddemål og odds i mange land. Derfor er det viktig å følge med på resultatlister og da trengs det apps som kan vise dette på en god måte. Her er tre apps som viser resultater for norske og utenlandske ligaer.

LiveScore henter resultater direkte fra LiveScore.com, en pålitelig kilde siden 1998.

Neste Tippeligakamp Free lar deg følge ditt favorittlag i Tippeligaen. Du kan se neste kamp, se på tabeller og resultater. I tillegg følger det med en widget som teller ned til neste Tippeligakamp for ditt/dine favorittlag. Du kan alltid se hvor mange dager, timer og minutter det er til neste kamp.

Neste Adeccoligakamp Free er helt lik applikasjonen nevnt over, bare for Adeccoligaen.

Favorittlag

TheFanApps har applikasjoner for mange lag, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea og mange fler. Felles for de fleste av de er at du får tabeller, lister og resultater. I tillegg kan du få bakgrunnsbilder, ringetoner, varsler, sangtekster, lese nyheter og historie til favorittlaget ditt.

AaFK Appen er appen alle Aafk-suportere bør ha. Du får nyheter, lister, tabeller og det siste innen sosiale kanaler. I tillegg lenker til AaFK-sanger og vidoer lagt ut på YouTube.

Viking Fan er en app laget spesielt for Viking klubben. Er du en ekte Viking Fan? Få den ferskeste og viktigste informasjonen om Viking FK direkte til din telefon. Planlagte funksjoner er sanger og scoringsvideoer fra Youtube

Tipping

Tippe og lotto res. Gratis er en meget enkel og bruker vennlig app som gjør at du kan hente ut siste tippe og lotto resultater fra Norsk-tipping.no.

Norsk Tipping Mobil gir nå mulighet til å sjekke resultater, få live oppdateringer og levere spill når det passer deg best. Denne er det 18-års aldersgrense for å bruke.

Nyheter

I tillegg til at applikasjonene for hver klubb nevnt over gir deg nyheter for ditt favorittlag, kan du bruke egne apps som gir deg rene fotball-nyheter. Du kan prøve Sportsnerd som leverer sportsnyheter fra norske aviser. Filtrerer du ut nyheter fra andre sporter du ikke interesserer deg for, kan du få kún fotball-nyheter.

TV 2 Sporten har en app for sport og der kan du sikkert også velge å bare se fotball-relaterte nyheter. I tillegg til dette har Google Nyheter en mobil nettside som du også kan følge med på. Det finnes sikkert andre muligheter også. Abonnere på RSS-strømmer fra en rekke nettaviser og blogger og bruke de direkte i Google Reader.

Følg med for andre «Android for … » artikler her på Droidnytt.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar