Annet
Åpen Artikkel
Android for matlageren – en miniguide
3

Android for matlageren – en miniguide

av Ørjan H Vøllestad01/05/2012

Mat er veldig viktig. Eller rettere sagt, næring er viktig. «Uten mat og drikke, duger helten ikke» er et kjent uttrykk. For å lage mat trengs matvarer, et kjøkken og gode oppskrifter. Muligens noen verktøy som kan ta tiden og omgjøre måleenheter og noen oppslagsverk. Her følger en liten guide på det som finnes for Android-brukere.

Oppskrifter

Godfisk appen

MatPrat er en kokebok for Android. Her bugner det av oppskrifter på alt fra sunne og superenkle middagsretter til mer avansert gjestemat. Applikasjonen er enkel å navigere i og du kan søke fritt. Vi har tidligere skrevet om MatPrat appen her på Droidnytt.

iPasta NO er egentlig en applikasjon som har alt for matlageren, oppskrifter, måleverktøy, handleliste. Er du hjemme og ikke har lyst til å dra og handle? Søk ut fra de ingrediensene du har i huset: Du kan raskt og enkelt velge den beste oppskriften det er mulig å lage.

Dinmat er et nettsted for matoppskrifter, med over 5000 oppskrifter og vintips. Her får du alle oppskriftene rett i lommen. Dette er den eneste norske mat-appen som har både kjøtt og fisk og skalldyr med vintips. I tillegg til en ukemeny med dagens middagstips, får du oppskrifter på forrett og dessert, barnemat og smørbrød, salat og supper, saus og dressing, frokost, pålegg, safting og sylting – kort sagt det meste!

Godfisk er Norges første og eneste rene sjømat app. Lyst på sjømat til middag, men mangler inspirasjon? Bli inspirert og finn oppskrifter. Appen guider deg gjennom hele prosessen, til middagen står på bordet. Du kan også prøve fiskelykken. Men pass på, det kan hende du får mer på kroken enn bare oppskrifter…

Verktøy

Kjøkken Kalkulator med Timer er et konverteringsverktøy som måler og har timer innebygd. Hvor mange ganger har du lurt på hvor mange oz. hvetemel tilsvarer to kopper? Eller hvor mange oz. revet ost 3 er i spiseskjeer?

StopWatch & Timer er egentlig en tidtaker beregnet på sport, men er så ren i designet og grei å bruke at jeg foretrekker den uansett bruksområde.

Oppslagsverk

MatvareInfo viser 38 forskjellige næringstoffer for 1188 norske matvarer. Verdiene er utarbeidet av Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. All informasjon og data er inkludert i appen og det trengs ingen internettforbindelse ved bruk.

Næringsinnhold  lar deg raskt søke opp næringsinnholdet på over 1000 vanlige (og uvanlige) norske matvarer og drikke. Supert for deg som er på diett, eller som kanskje bare er nysgjerrig på hvilke næringsstoffer som er i maten du spiser. All matvareinformasjon er tatt fra Matvaretabellen 2006, utarbeidet av Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo.

Handleapps

Rimi Pluss er en handleapplikasjon for Rimi. Varene på handlelisten sorteres etter plasseringen i butikk og dermed slipper du å gå frem og tilbake og lete etter det du skal ha. Den visuelle handlelisten gjør det dessuten enkelt å sjekke at du har fått med deg alt på listen. I tillegg til dette gir Rimi Pluss deg hver dag et nytt middagstips som du raskt kan legge rett i handlelisten skulle du ønske det. Du kan også skanne varer rett inn i handlelisten. Dette betyr at du hjemme kan skanne de varene som begynner å bli lite av og som du trenger mer av. Vi har tidligere skrevet om denne appen her på Droidnytt.

Middagsplanleggeren Under Hundrelappen fra REMA 1000 skal i følge dem selv gjøre det enklere å planlegge og handle inn middager til hele familien. Applikasjonen kan brukes både på mobil og PC/Mac. Registrer deg som bruker og la alle i familien logge seg på med samme brukernavn og få middagsplaner tilgjengelig overalt, både på pc-en og på telefonen. I appen kan du lage oppdaterte handlelister basert på innholdet i middagsplanleggeren og dele dem på e-post eller SMS. Hver måned vil det dessuten dukke opp 20 nye oppskrifter. Vi har tidligere skrevet om denne appen her på Droidnytt.

Følg med for andre «Android for … » artikler her på Droidnytt.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

3 Kommentarer

Skriv kommentar