Annet
Åpen Artikkel
Guide: Lag din egen stylus med IKEA vottekit
1

Guide: Lag din egen stylus med IKEA vottekit

av Ørjan H Vøllestad22/04/2012

Husker du vottekit-et fra IKEA? Det ble utdelt noen gratis vottekit som jeg fikk i posten fra IKEA. Det bestod av en nål og en spesialtråd som du skulle kunne sy på en vott eller hanske, for så kunne bruke et nettbrett utendørs.

Les også: Slik kan du bruke nettbrettet utendørs MED votter eller hansker

Lag en stylus for nettbrett

Jeg fant frem hansken jeg hadde sydd spesialtråden på, tok av tråden og krølla den sammen til en liten ball. Fant så fram litt lim, IKKE SUPERLIM med mindre du vil lime sammen fingrene. Limet brukte jeg i ballen og rulle den mellom to fingrer i ca 30 sekunder før den begynte å størkne. Jeg sørget for at ballen ble fin og rund før jeg lot den tørke enda mer.

Du kjenner kanskje til de gamle småskrujern-settene? Det er skrujern som ble brukt til små-elektronikk og kan enda kjøpes for 10,- på Nille. Slike som de på Nille er faktisk gode til dette formålet, da selve skru-hodet sitter dårlig fast i håndtaket. Jeg brukte et slikt og fjernet skruhodet, fant fram, denne gangen litt superlim og limte ballen av spesialtråd til dette skruhåndtaket. Mitt forsøk ble ikke spesielt pent, men det duger til forsøket.

Den var nå klar til å prøves ut.

Ikke for alle typer skjermer

Min telefon, en Samsung Spica og mine kones Samsung Galaxy S2 fungerte ikke så veldig godt med denne hjemmelagde stylus-en, mulig det er en annen type kapasativ skjerm, for den er ikke resestiv (se avsnittet under for mer informasjon om dette). Derimot på min Kindle Fire og jeg tror iPad også, fungerte dette utmerket. Responsen var glimrende og jeg kan raskt og fint trykke med større presisjon enn jeg klarer med mine svære klumpete hender. En stylus er kanskje spesielt bra om du skal bruke nettbrettet til tegning og skisseringer, jeg tror ikke jeg ville bært med meg en stylus i lomma, sammens med telefonen uansett.

Strømmen i kapasitive skjermer måles fra de fire hjørnene(noen måler fra flere punkter fra sidene også for bedre multitouch). Når du trykker et sted på skjermen, endrer du denne strømmen og lokasjonen for hvor du trykte blir beregnet. Med fingrene endrer du raskt denne strømmen med motstanden i huden din, men med en stylus vil du enda mer nøyaktig kunne trykke der du vil. Noen skjermer er av en annen type, noe som heter resesiv (kommer fra det engelske ordet resistance) og måler til motsetning til kapasitiv strømbryting et trykk mer fysisk og derfor kan du bruke en plast-stylus på slike skjermer.

Det er morro med helgeprosjekter og har du laget noen hjemmelagde løsninger/produkter som du bruker på/med din Android-dings, gi lyd fra deg.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer
 • mrjohs
  23/04/2012 at 13:50

  Har lagd «køller» som er meint for å spele på app’en Vibrafun, som er ein vibrafon/xylofon/marimba app for Android.
   
  Sjå video: http://www.youtube.com/watch?v=k_Q4M5sZaww
  Guide for å lage «køllene»: http://apploudable.com/guide/
   
  Har brukt stålull, som fungerer fint, men kan støve litt. Truleg også ikkje å anbefale for skjermar som er lagd av plast, sidan dei muligens kan lage riper. Det er nok betre å bruke straumleiande skum, men dette er vanskeleg å få tak i.
   
  Tek gjerne imot forslag til andre og gjerne meir passande materialer som kan brukast!

Skriv kommentar