Annet
Åpen Artikkel
Hvordan rydde opp i skjulte kontaktgrupper på Gmail
0

Hvordan rydde opp i skjulte kontaktgrupper på Gmail

av Ørjan H Vøllestad15/02/2012

– Er ikke dette et nettsted for Android, ikke Google? Jo. Hvordan er dette relevant for Android-brukere?

Android er tett knyttet opp mot Googles tjenester

Jo, for Android-telefonen din kan/er knyttet opp mot Google kontoen din, hvis du har en. Har du ikke anbefaler jeg deg å bytte over til Gmail.

Hvis/når du har en Gmail konto, vil Gmail Kontaktene dine, Google Talk, Google Kalender, bildende dine i Picasa Webalbum og Gmail være øyeblikkelig tilgjengelig på Android anheten din. Alt du trenger å gjøre er å legge inn Brukernavn og passord.

Administrasjon av synkroniseringen mot alle disse Google tjenestene foregår fra samme sted på telefonen din. (Se bilde til høyre)

I tillegg er andre Google tjenester og produkter som Google ReaderGoogle DokumenterYouTubeGoogle PicasaGoogle+ og Google Maps bare et par klikk unna på Android Market.

Rydd opp i de skjulte kontaktgruppene i Gmail

Hvis du har brukt Google Talk og/eller Google Latitude enten på mobilen din, på nettutgaven eller begge steder, har du kanskje merket at det etterhvert har blitt endel kontakter inne på de «listene». Uoversiktelige lister du bare ser litt av.

Listene over hvilke personer som er dine kontakter i henholdsvis Latitude og Talk er i praksis grupper i Gmail Kontakter, men skjulte. Det betyr at de ikke er synlige slik som de andre gruppene du har.

Google Latitude vennene dine ligger i en skjult gruppe her og her er Google Talk kontaktene dine.

Når du har klikket deg inn på disse kontakt-gruppene, kan du begynne å fjerne de du ikke vil ha der. Dette vil være svært enklere enn å fjerne en og en fra mobilen din eller hvor du måtte forsøke å gjøre det. Det er ikke sikkert du ser helt poenget me dette, men nå vet du i alle fall hvordan du kan renske opp litt i de skjulte gruppene.

Mystisk YouTube gruppe

Nylig ble også en ny gruppe lagt til Gmail kontakt-listen din, «YouTube». Den er synlig i tillegg, men innholdet i de gir ingen mening. Det er ikke slik at de som ligger i den har sendt deg en YouTube lenke eller film, noe som hadde vært fornuftig. Eller at det er de som følger deg eller du følger på YouTube. De som ligger der er gamle kontakter og jeg regner med dette er noe midlertidig kluss fra Googles side.

Kilde: googlesystem.blogspot.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar