Annet
Åpen Artikkel
Installer Android 3.2.2 og 4.0 på en netbook
0

Installer Android 3.2.2 og 4.0 på en netbook

av Ørjan H Vøllestad01/12/2011

Vi har tidligere skrevet en veiledning for hvordan du kan prøve ut Android 3.2 (Honeycomb) på PC-en din, gjennom å bruke  en virtuall maskin. Virtualbox heter programmet jeg brukte for å starte opp en ISO-fil fra Android X86 prosjektet.

Oppdatert Honeycomb for netbooks

En del er endret fra RC1 til RC2, som baseres på Android 3.2.2 og har en del forbedringer med seg. De har tilpasset Android 2.3 (Gingerbread) og Android 3.2 (Honeycomb) for netbooks av forskjellige varianter.  ASUS tablets/netbooks, Asus EEE familien, Tegav Viewpad 10 og MSI 110W. Det betyr at de har tilpasset Android for å kjøre best mulig på disse netbook-ene, slik at du faktisk kan installere Android direkte og bruke Wifi, mus og musehjul og multitouch.

I tillegg blir USB-brikker og SD-kort automatisk oppkoblet. Brukeropplevelsen skal også nå være rask og behagelig. Det er veldig gledelig å høre… for jeg solgte nylig min Asus EEE som de har en tilpasset versjon for, nå kan jeg angre. Det som ikke funker er kamera, blåtann, ethernet, suspend og resume (siste på noen enheter).

Jeg har prøvd denne oppdaterte versjonen av Android 3.2, RC2 i Virtualbox. Et tips for å få mus til å funke hvis det ikke funker med en gang, er å slå den av i status linjen i bunnen av virtualbox, deretter trykke i vinduet og du skal se en blå musepeker. Jeg fikk ikke Wifi til å funke i Virtualbox og tror jeg ville hatt mer hell med meg om jeg installerte det direkte på en netbook.

Se video fra forrige artikkel som kjører Android 3.2.

Populær video

Mye av kommentarene på videoen vi satte sammen fra sist artikkel som tok for seg Android 3.2 i Virtualbox handlet om at wifi ikke fungerte så godt. Det ble også kommentert at de ikke fikk lastet det inn på vanlig måte, ikke bare i en virtuell maskin. Videoen har ca 100.000 visninger på YouTube og ble fryktelig populært, raskt. Tydelig at dette er noe leserne er nyskjerrige på. Artikkelen fikk også flere delinger på sosiale nettverk.

Kjør Android 4.0 i Virtualbox

Idag 30. november 2011 gjorde de også tilgjengelig Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) som en nedlastbar ISO-fil som jeg ikke fikk til å kjøre i Virtualbox. Den er beregnet og bygget for AMD Brazos platformen, netbook av typen MSI 110W. Jeg fikk desverre ikke konfigurert Virtualbox til å takle det. Jeg antar Android X86 teamet kommer med flere varianter av den senere.

Får du kjørt Android 4.0 på din netbook fra en USB eller i en virtuell maskin vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet under.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar