Annet
Åpen Artikkel
Kjør gamle DOS spill fra disketter på Android
1

Kjør gamle DOS spill fra disketter på Android

av Ørjan H Vøllestad29/02/2012

Dette er nesten for utrolig til å være sant, men har du en diskettstasjon liggende med USB tilkobling, en USB hub, et USB tastatur og et nettbrett med Android, kan du kjøpe en god port av DosBox på Android Market og spille gamle klassikere.

Ta i bruk gamle disketter med Android

Er du en gammel geek og har ennå liggende gamle disketter (av rene nostalgisk årsaker, noe jeg desverre har kastet for en tid tilbake), kan du både hente ut filene og spille gamle spill direkte på nettbrettet. Har du et USB tastatur i tillegg blir alt lettere. En bruker har gjort dette og viser det fram på video.

Har du ikke en USB diskettstasjon liggende, kan du kjøpe en fra Amazon om du tenker å gjøre alvor ut av dette. Komplett.no selger USB hub-er, USB-tastaturer og microUSB-USB kabler. Last ned DosBox for Android her.

Slik gjør du det

Koble sammen USB-huben med nettbrettet, koble til USB tastaturet og og diskettstasjonen og stapp inn en diskett. Last ned DosBox og start programmet. Ifølge videoen skal du finne den monterte disketten slik som en hvilken som helst USB-dongel (se videoen over).

DosBox kjørende

Husker du UFO - Enemy Unknown?

Kilde: lifehacker.com

Vet du om flere gode måter å bruke Android på, ikke nøl med å tipse oss.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

1 Kommentarer
  • Eventyret
    01/03/2012 at 10:04

    Presterte og kjøre et gammelt Windows 95 spill som er The Curse of Monkey Island 3 på min 7″ tablet! :D Now that is fun! men dosbox for android dette MÅ testets!

Skriv kommentar