Annet
Åpen Artikkel
Lag din egen widget fra et valgfritt webelement
0

Lag din egen widget fra et valgfritt webelement

av Ørjan H Vøllestad27/05/2012

Først må jeg bare si at dette ikke er en app, men en widget. en metawidget.

Gjør en nettside om til en widget

Hensikten med denne «appen» er at du starter med å legge til en widget, velger Meta Widget og deretter kommer du inn i det som skal la deg plukke et hvilket som helst element (eller flere) fra en hvilket som helst nettside. Så setter du litt utseendemessige parametere og vips har du en hjemmesnekret widget som viser akkurat det du ville ha fra nettsiden på hjemmeskjermen din.

Jeg er veldig glad i ordspill og på engelsk heter det «puns». Jeg pleier å få på e-post og bla gjennom www.punoftheday.com for å fylle dgen min med ordspill. Min humor. En gang forsøkte jeg å snekre en app/widget fra bunnen av, som tok i bruk webview funksjonene til Android og kom ganske langt på vei. Det stoppet opp litt og jeg sleit litt med å fullføre. Den widget-en skulle hente dagens pun fra forsiden til punoftheday.com gjennom et perl-script som nettsiden tilbyr. Det er sikkert enkelt å få til, men mine kunnskaper strakk ikke helt til denne gangen.

Skrap ut det du vil fra en nettside

Metawidget løser dette problemet ved å «skrape» innhold fra en nettsiden, punoftheday.com i mitt tilfelle og lar meg velge selve ordspillet som element. Deretter henter widget-en ut kun den teksten og lar meg sette en tittel som resulterer i en pen og minimalistisk widget på hjemmeskjermen min. Jeg er strålende fornøyd med resultatet og håper du ser de samme mulighetene som meg i dette.

[box_light]

INSTRUKSJONER: For å komme i gang, last ned Meta Widget legg den til som en widget på hjemmeskjermen. Skriv inn nettstedet du ønsker å gjøre om til en widget, deretter, når siden du har åpnet er ferdig lastet, trykk på avkryssingsboksen i nedre venstre hjørne og trykk på stedet du ønsker å plukke. Det vil merke det webelementet med en oransje firkant, som du kan flytte rundt med pilene nederst på skjermen. Når du har funnet det elementet du ønsker å legge på hjemmeskjermen, trykker du på plusstegnet og gå i gang med å konfigurere tekst, farger og andre widget justeringer, slik at widgeten ser fin nok ut.

[/box_light]

Har du lyst kan du ta i bruk regexp funksjonalitet som lar deg innskrenke teksten du er ute etter enda mer. For eksempel om du ønsker å droppe starten på teksten eller bare hente ut et enkelt tall. Hvis ønsker at webelementet du har gjort om til en widget skal automatisk oppdatere seg, må du betale for å låse opp denne funksjonaliteten, 12 kroner.

Se bilder fra installasjonen

Under kan du se litt hvordan det ble seende ut underveis i prosessen av å legge dette til.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar