Annet
Åpen Artikkel
Lag en skisse før du begynner utviklingen
2

Lag en skisse før du begynner utviklingen

av Ørjan H Vøllestad13/09/2011

Det er nok en god praksis å skissere ned, tegne omriss og lage en plan for hvordan en applikasjon skal funke. Gjør det i planleggingsfasen, før du begynner å tegne grafikken og skriver selve koden.

Bygge en applikasjon i skisser

Jeg studerte Computer Science i Glasgow, Skottland i 2002 og hadde da et fag som het HCI – Human Computer Interaction. I dette faget fikk jeg blant annet som oppgave å tegne en skisse og lage en plan for et program jeg skulle utvikle for som skulle kjøre i nettlesere på den gamle typen telefoner, over Wap. Jeg skisserte opp en parkeringshall-applikasjon som lot deg sjekke om det var ledige parkeringsplasser og deretter reservere en plass og få bekreftelse over SMS.

Jeg måtte lage den så feilsikker som mulig på skisserings-stadiet og prøve den tenkte applikasjonen på en person som var helt utenomforstående. Han skulle prøve applikasjonen og se om han fant fram og om den var intuitiv med tanke på bruk, navigering og hjelp. Det var egentlig en kanskje morsom og veldig veldig viktig prosess.

Helt essensielt å skissere

Lærdommen var at å skisse en app før den skal utvikles er helt essensielt, om du ikke sikter på å lage en «Hello World!» app.

ZURB har laget noen PDF-skisser av en tablet og en telefon som du kan laste ned og printe ut. De er laget i Gingerbread og Honeycomb stil, og har tre skisse-rammeverk: En blank skjerm, et tomt nettleser-vindu og hjemmeskjermen. Med disse skissene kan du tegne inn applikasjonen din og dens vinduer/dialoger, en widget hvis du planlegger det og en mobil nettside for appen hvis du ønsker det.

For iPhone og iPad også

Det er opprinnelig ferdige skisser som er ment for et tegneprogram som heter OmniGraffle for Mac og iPad, men laster du ned zip-filene inneholder de også PDF-filer med skisser som du kan printe ut. ZURB har også laget skisser for iPad og iPhone, hvis du utvikler applikasjoner for disse plattformene også, noe som ikke er helt usannsynlig. Gå løs på tegnebrettet og lag noen kule apps!

Kombiner med en Android-sjablong

Ønsker du å ta steget helt ut, kan du investere i en sjablong av stål som inneholder en rekke ikoner og slikt for å lage penere ikoner på skissen din. Den koster rundt 150,- og kan kjøpes her.

Android Stencil Kit

Kilde: twitter.com/AndroidDev

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar