Annet
Åpen Artikkel
Prøv Android 3.2 på pc-en din
0

Prøv Android 3.2 på pc-en din

av Ørjan H Vøllestad03/09/2011

Ja, du leste riktig. Med en programvare som heter VirtualBox kan du faktisk installere Android 3.2 på maskinen din. Men vent, jeg kjører OSX, kan jeg også? Ja. Både Linux, Windows, OSX og Solaris kan kjøre VirtualBox og dermed Android. Det er gjennom et prosjekt som heter Android x86 som gjør dette mulig. Det er et et arbeid for å gjøre det mulig å installere Android på vanlige pc-er.

Hvordan fungerer det?

x86 virtualisering gjør at flere operativsystemer samtidig kan dele x86 prosessor ressurser på en sikker og effektiv måte, generelt kjent som hardware virtualisering. En virtuell maskin (VM) er en fullstendig isolert installering innenfor ditt normaleoperativsystem. Moderne virtuelle maskiner er implementert med enten software emulering eller maskinvare virtualisering. (wikipedia)

I praksis kan du installere et annet operativsystem som windows eller linux inni et annet. Prøv alle Android versjoner du vil. Her kan du laste ned Android for x86 i 1.6, 2.2, 2.3 og 3.2 versjoner. Folkene bak dette prosjektet har tilpasset Android for en rekke tablets og netbooks, som for eksempel Viewsonic Viewpad 10, Inspiron Mini Duo, ASUS Eee PC, ASUS laptops/tablets, Motion M1400 Tablet PC, Lenovo Ideapad S10-3T og HP Pavilion tx2500.

Slik kommer du i gang

  • Start med å laste ned VirtualBox for ditt operativsystem fra denne siden.
  • Last ned ISO filen for Android 3.2 x86 fra denne siden.

Installeringen av Virtualbox regner jeg med går greit og når du har fått det opp gjelder det å sette opp en virtuell maskin og peke den virtuelle CD-spilleren mot ISO-fila du har lastet ned. Derfra starter du opp på CD-en og installerer Android i den virtuelle maskinen. Brenner du ut ISO-fila på en CD kan du installerere dette på en faktisk PC, ikke bare virtuelt. Men her har jeg gjort det virtuelt for å vise fram hvordan det blir seende ut. Se hvordan jeg installerte Android 3.2 i Virtualbox på bare 3-4 minutter.

Hva funker

Responsen er god nok og jeg kan bruke Android som om jeg satt på en tablet. Jeg har ikke touch-skjerm på laptoppen min, men jeg kan bruke musa som en erstatning. Jeg kan navigere som normalt, åpne og bruke programmer, såfremst de ikke trenger internett. Se under hva funker ikke for mer om det spørsmålet. Jeg kan endre og manipulere hjemmeskjermen.

Hva funker ikke

Touch funker ikke. Jeg fikk heller ikke Wifi til å fungere, selv om jeg leste i andre forumer at det skal funke selv om du får error i WiFi oppsettet. Så lenge du har slått på bridge i nettverksoppsettet i Virtualbox. Det kan hende det er fordi Android 3.2 x86 er så nytt, for det ser ut til å fungere i 1.6 og muligens 2.2. Jeg kan åpenbart ikke bruke den til å ringe med, for pc-en min har ikke de mulighetene engang og jeg tror ikke det ville gått i Virtualbox.

Konklusjon

En utrolig rask og enkel måte å prøve ut Android for tablets på hvilken so helst PC, om den kjører Mac, Windows eller Linux. Du kan også installere Windows versjoner og linux versjoner, ja faktisk OSX hvis du hacker litt. Responsen er nok litt tregere, men en skal nok ikke bruke dette som vanlig operativsystem, heller for testing og eksperimenter. Hvis du har et program som kun kjører i Android eller på Windows/Linux, er dette en smart løsning for å få til å kjøre det.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad
Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter