Annet
Åpen Artikkel
Slik kan du bruke nettbrettet utendørs MED votter eller hansker
2

Slik kan du bruke nettbrettet utendørs MED votter eller hansker

av Ørjan H Vøllestad03/03/2012

Tidligere generasjoner av telefoner og smart-telefoner var ikke spesielt god å bruke utendørs, i alle fall ikke om det var så kaldt at du hadde votter eller hansker på deg. Vel, kanskje tynne hansker og en telefon som har fysiske knapper til det meste.

Trykket bryter spenning som beregner lokasjonen

Men har du en trykkfølsom telefon eller nettbrett i dag og ønsker å bruke den utendørs MED votter, kan det fort bil et problem. De fleste Android enhetene og iPhone idag har en skjerm som er kapasitiv. Det betyr at det ikke er et fysisk hardt trykk som utgjør hvor på skjermen du trykker, men en endring i spenningen målt fra de fire hjørnene på skjermen.

Strømmen i skjermen måles fra de fire hjørnene. Når du trykker et sted på skjermen, endrer du denne strømmen og lokasjonen for hvor du trykte blir beregnet. Med fingrene endrer du raskt denne strømmen med motstanden i huden din, men en vott eller hanske som er laget av tøy er det verre med. Det kan gå med votter og hansker av ekte skinn. Men nøyaktigheten er ikke noe god.

Med et vottekit fra IKEA

Da trenger du noe som kan påvirke denne strømmen som blir målt i skjermen, noe som leder strøm. Jeg fikk tilsendt en pakke fra IKEA som inneholdt et «Vottekitt» og var i bunn og grunn bare en nål og en tråd. Tråden er strømledende og jeg sydde den i form av et kryss på min høyre hanskes pekefinger. Noen sting slik at det dannet et solid kryss.

Nå kan jeg helt uproblematisk bruke hanskene på nettbrettet mitt ute (når det er kaldt vel og merke).

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

2 Kommentarer
  • 03/03/2012 at 23:50

    Personlig var jeg meget skuffet når jeg fikk denne nålen, og tråden i posten. Det hele flyttet seg raskt til søppla til fordel for: http://store.endomondo.com/mujjo-touchscreen-gloves.html . @ørja

Skriv kommentar