Annet
Åpen Artikkel
De beste appene til jobben og på det virtuelle kontoret
3

De beste appene til jobben og på det virtuelle kontoret

av Ørjan H Vøllestad14/03/2012

Android er i grunnen et veldig allsidig operativsystem for mobile enheter og har mange bruksområder. Jeg selv bruker det til daglige sysler som å lese nyheter, følge blogger, spille, lese og sende mail, høre på undervisning, musikk og YouTube.

Android i det virtuelle kontorlandskapet

Men bruksområdene stopper ikke der. I alle fall er det noen som bruker det aktivt på kontoret og i jobbsammenheng. Jeg har fått et intervju med daglig leder i et webbyrå som utvikler webløsninger og har blant annet utviklet nettløsningene for slutta.notiff.no og morgenbladet.no. Se enda flere her om du ikke er imponert allerede. Ramsalt Lab forteller om sin bruk av Android i det virtuelle kontorlandskapet og hvilke applikasjoner de bruker.

Yngve W. Bergheim, Daglig leder i Ramsalt Lab

Hvem er du og hva jobber du med?

– Jeg heter Yngve Bergheim og er daglig leder i webbyrået Ramsalt Lab i Tromsø som har spesialisert seg på fri programvare publiseringsløsningen Drupal.

Hvilken telefon har du?

– Samsung Galaxy Nexus med Android 4. Jeg er storfornøyd.

Hvordan hjelper Android deg å gjøre jobben din?

– Vi etterstreber å ha et velfungerende virtuelt kontor. Det skjer rett som det er at vi ansatte jobber i et prosjekt fra to-tre forskjellige lokasjoner i verden, samtidig som vi skal kommunisere sømløst med et designbyrå og kunden – som gjerne sitter på to andre lokasjoner. I tillegg kan det bli en del reising i utlandet der man også må kunne fungere så godt som mulig når man er offline – som naturligvis er en utfordring når man skal ha virtuelt kontor. På toppen av det hele er firmaet i en prosess med å opprette et nytt kontor. Alt dette krever gode kommunikasjonsløsninger for å få et virtuelt og mobilt kontor som fungerer.

Hvilke apps bruker du?

– Jeg har rundt 60 apps installert på mobilen. Jeg skal forsøke å utelate de selvsagte appene som er ferdiginstallert. Følgende appene er de jeg bruker mest i jobben:

AndChat

Vi bruker IRC som multichat. Det høres kanskje litt gammeldags nå når man har GTalk og Facebook chat, men faktum er at IRC er det beste chatverktøyet når det gjelder multichat – som passer perfekt for kontorpraten. Når vi kommer på jobb er det første vi gjør å sjekke oss inn på #ramsalt kanalen på vår IRC-server, uansett hvor man er i verden. Er man ute i møte eller på reise kan man kjapt få oppdatert hva som har foregått på kontoret med å sjekke chat historikken.

Podio

Intranett og prosjektstyringsverktøyet vi bruker. Som Basecamp bare større muligheter for tilpasninger og lage sine egne apps som passer inn akkurat som man måtte ønske.

Google Docs

Google Docs den komplette MS Office-erstatningen for oss, og med arkiv og samskrivingsfunksjonalitet i tillegg er det blitt et hel uvurderlig verktøy på vårt virtuelle kontor. Med de siste par oppdateringene har mobilappen bli svært så god, med støtte for offlinetilgang og redigering av dokumenter. Sistnevnte er irriterende nok forsatt bare mulig når man er online.

Dropbox

Brukes som felles filarkiv og backup av filer som ikke passer inn under Google Docs.

CSipSimple eller mobil med Ice Cream Sandwich

Vi har ip-telefon på kontoret noe som muliggjør at vi kan ta kontortelefonen i f.eks. Chile og ringe lokaltakst til Norge når man er i USA. CSipSimple er den beste VOIP-appen jeg har funnet. I Ice Cream Sandwich er imidlertid ip-telefoni/SIP-funksjonalitet innebygget i operativsystemet. Er det lov å håpe at Google Voice snart kommer integrert i en kommende versjon av Android?

Hangout

Beste videokonferanse-appen som finnes.

Skype

Brukes hyppig som et supplement til GTalk, Hangout og ip-telefonsamtaler.

Opera Mini

Ypperlig når man har tregt nett eller dyrt dataabonnement.

LightFlow

Drømme-app for alle som har mobiltelefon med LED-lampe. Tenk deg at du sitter på et møte; Uten å berøre mobilen kan du lese av alt som foregår på mobilen ved å se på LED-lyset. Jepp det er mulig. I utgangspunktet lyste ledlampa på min Nexus bare hvitt og i ett visst pulserende tempo. Med lightflow får man tilgang til å bestemme farge og pulsering spesifikt til hver app. Altså kan ny jobbmail blinke grønn, mens privatmail er blå, ubesvart anrop rød, GChat, gul osv. Bare fantasien setter grenser.

MapDroyd

Gratis kart (OpenStreetMap) man kan ha tilgjengelig offline når man er på reise. Kvaliteten på kartene er overraskende bra.

ReadItLater

Alle gode artikler som jeg kommer over i løpet av dagen på PCen og som jeg ikke har tid til å lese, sender jeg til denne geniale appen fra nettleseren, som synker den til senere lesing offline på mobilen.

Gule sider

Uvurderlig liten genial app for å få opp info om hvem som ringer deg.

ITA OnTheFly

Ekstremt god på å finne gunstig reisetidspunkt og rimeligste flybilletter. Google kjøpte nettopp firmaet bak denne appen. Majoriteten av reisebyrå i verden bruker deres database.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

3 Kommentarer

Skriv kommentar