Annet
Åpen Artikkel
Niklas Hjørne: Kickstarter
0

Niklas Hjørne: Kickstarter

av Niklas Nygaard07/10/2015

Crowdfunding har snart blitt et godt kjent ord for alle og Kickstarter har blitt det mest kjente forumet innenfor dette. Crowdfunding-siden som har pr. dags dato hatt over 25 millioner prosjekter på siden sin. Disse med varierende hell og ikke minst kvalitet.

Det mest kjente prosjektet som har blitt finansiert via Kickstarter er helt klart Pebble smart wacth. Kanskje det som var starten på det vi nå kaller for wearables, hvor smarte klokker er ganske sentralt. Et mobiltelefonselskap med respekt for seg selv må jo ha sin egen line av smartwathces.

For kun et drøyt år siden, kom Kickstarter med muligheten for oss nordmenn til å håpefullt, legge ut proskekter på siden. Og det har vi gjort. Men det store spørsmålet er, blir vi lagt merke til?

Niklas Nygaard er Droidnytts faste kommetnator, han skriver om tykt og tynt innenfor teknologi.

Niklas Nygaard er Droidnytts faste kommentator, han skriver om tykt og tynt innenfor teknologi.

Jeg har selv fulgt Kickstarter en stund for å se etter det «next big thing». Og har fulgt med hyppigere etter Norge fikk være med på moroa. Og etter et år, så må jeg si at jeg er skuffet. Jeg så for meg at et Norge fulllt av unge, lovende og ikke minst kreative skapere, skulle blomstre.
Ikke være bedre enn andre land i den forstand, men i hvert fall «der oppe». Vi er der, helt klart, men i mengden blant musikkvideor, bøker, teaterstykker og dataspill så blir den nye geniale tingen borte. Misforstå meg rett. Jeg ønsker virkelig at de som drømmer om sin første musikkvideo eller å endelig få fram sitt teaterstykke, at de lykkes med det.
Men jeg ønsker virkelig noe mer. Den tingen som får alle til å tenke; «hvorfor har ingen tenkt på det før?!».
Flag_of_Taliban_(original).svg
Kanskje jeg er alt for utålmodig? Er ett år for kort tid til at det virkelig store prosjektet er klart for å vise fram for verden?
Jeg tror mange kanskje sitter med ideen sin og tenker at ingen kommer til å gi meg noe støtte. Kanskje sitter du med alt tegnet opp i hodet ditt, men ingen måte å få det ned på papiret. Ingen mulighet for å egentlig vise det fram, eller tid for den saks skyld. Kanskje du tenker at folk mener det er for enkelt? Slutt med det. Du sitter nå midt i en tid hvor det aldri kunne vært lettere å få fram ideen sin. Presentasjon? Alt kan du gjøre kun ved bruk av din mobiltelefon. Jeg sier til deg, kom igjen! Ikke hold det tilbake. Når plutselig noen andre presenterer samme ide og gjør stor suksess, så kommer du til å hate deg selv. Kanskje ikke, men Norges innovatører og små-oppfinnere trenger et push. Det er på tide å lage en plan.
Lykke til!
Niklas Hjørne er en ny spalte skrevet av vår egen Niklas Nygaard. I denne spalten kommer Niklas til å skrive om tykt og tynt innen teknologi. Spalten innholder meninger og refleksjoner og kommer ut en gang i måneden
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar