Annet
Åpen Artikkel
Gjennomsnittlig databruk på 3,26 GB i måneden
0

Gjennomsnittlig databruk på 3,26 GB i måneden

av Niklas Nygaard06/02/2013

Det er spådommen for 2017 som Cisco Systems har kommet med i en fersk rapport som de har valgt å kalle for Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast. Dette er en rapport som kommer årlig og denne årsrapporten er den 6. i rekken.
[box_light]Cisco Systems Logo
Cisco er et multinasjonal firma som baserer sin virksomhet i salg og produksjon av nettverks-produkter som servere, routere, IP-telefoner o.l.[/box_light]

 

3,26 GB gjelder for gjennomsnittet i Vest-Europa, så gjennomsnittstallet for kun Norge vil nok bli enda høyere i løpet av 4 år. For øyeblikket ligger vår region med et gjennomsnittlig bruk av data på 491 MB i måneden, så altså en drøye 7 gangers økning. Mye av økningen mener Cisco vil komme av at flere vil kunne bruke 4G og også at salget av smart-telefoner vil øke like drastisk. Man vil jo også tro og håpe at innen da ligger prisene på mobilbruk mye lavere enn dagens priser og at tilgjengeligheten til raskt nett vil være der uansett hvor du er. I 2012 var kun 1 % av nettverksbruk 4G på verdensbasis, men det utgjorde 14 % av mobil databruk. Det er spådd av dette vil øke til 10 % og hele 45 % av bruken ved mobildata.

Nord-Amerika på verdenstoppen

Ser man på verdensbasis, så ligger gjennomsnittet i databruk på kun 200 MB i måneden pr. i dag. Størst gjennomsnitt har regionen Nord-Amerika som i 2012 hadde et gjennomsnitt på 752 MB pr. måned. De er forventet til å øke gjennomsnitts-bruket sitt innen 2017 til hele 6 GB i måneden, hvor da verdensgjennomsnittet er forventet til å ligge på 2 GB.

Screenshot_2013-02-06-11-17-07

 Asia med enorm økning

Cisco System og deres årlige rapport spår at i 2017 vil Asia øke deres stusslige gjennomsnitt på kun 136 MB i måneden, til hele 1,75 GB. Dette er ikke mye når man ser på resten av verden, men regionen vil fortsatt stå for 45,1 % av verdens mobildata bruk.

[poll id=»26″]

 

 

Kilder:

Android Central via Fiercewireless.com

 

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

Kommentarer

Skriv kommentar