Annet
Åpen Artikkel
Overraskende resultater
3

Overraskende resultater

av Niklas Nygaard04/06/2012

I en liten stund nå så har vi hatt en avstemning gående nederst på siden vår, hvor vi ville finne ut hva dere lesere mener er den perfekte størrelsen på et nettbrett. Og vi i redaksjonen ble mildt sagt overrasket over resultatet.

Valgalternativene var på størrelsene

 • 5″
 • 7″
 • 9″
 • 10″

og

 • 13″

Med hele 52 prosent av stemmene, så mente dere lesere at den perfekte størrelsen er 5 tommer. Noe som betyr at de fleste synes det er bra nok med en skjerm som er så vidt over størrelsen på Samsung Galaxy SIII med sine 4,8 tommer. Betyr dette kanskje at de fleste er fornøyd med kun sin telefon.

Er du enig i dette?

Hvorfor tror du 5″ tommer ble «vinner»-resultatet ?

Men det er helt klart en trend at det kommer flere og flere mindre og kanskje mer «handy» nettbrett ute på markedet, men bestselgerne er fortsatt de mellom 7 og 10 tommmer.

Som de to nye fra Samsung i Samsung Galaxy Tab serien.

 

Apropos Samsung. Svar gjerne på vår nye avstemning

[poll id=»23″]

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

3 Kommentarer
 • habarug
  04/06/2012 at 23:34

  Har vel egentlig ikke sett avstemningen nederst :P men min ideal størrelse er 7 tror jeg. 5 blir litt lite. Når det først skal være et nettbrett synes jeg det kan være litt størrelse på det, samtidig bør det ikke være FOR stort :)
   
  Og det blir ingen SGS3 på meg, ettersom jeg akkurat har kjøpt One S :)

 • Thomas Hammeraas
  05/06/2012 at 00:05

  8 tommer holder i lange baner – på min 13 år gamle laptop. SGS2’en har også en stor nok skjerm for min del. Har to serier i 720p på minnekortet (1080 lagger og tar for stor plass) og skjermen er mer enn stor nok med tanke på at man ikke fester telefonen på veggen 5 meter unna der man sitter. Men med frykt for å virke litt pirkete kunne jeg godt tenkt meg et svaralternativ eller to til på avstemningen. «Nei, aldri» passer ikke helt for min del. Men et vanlig nei og/eller nei, er fornøyd med min nåværende telefon hadde passet utmerket :)

 • kbthomassen
  05/06/2012 at 09:35

  Min Sony Xperia S med 4,3″ skjerm og 720×1280-skjerm er stor nok for meg, og min Apple iPad 2 er parkert for alle formål utenom det å skulle støtte andre brukere i jobbsammenheng. Den er dårligere enn Xperia S på alle områder for mitt bruk. Jeg vurderte en HTC One S og konkluderte med at den ikke passet meg, hovedsaklig av to grunner:
  1) Den prøver å være for intelligent.
  2) HTC Sense. Dette har jeg aldri likt, og det viser seg at det tar noe ressurser.
   
  Galaxy S III har samme problemet som One S. Den prøver å være for intelligent for meg, og har TouchWiz, som jeg heller aldri har likt, og som sannsynligvis tar noe ressurser.
   
  Jeg foretrekker å ha en UI som krever minst mulig ressurser, og som samtidig er nærmest mulig Android.
   
  Ingen av disse to telefonene oppga at de støttet ANT+, mens Sony Xperia S har det. Xperia S har også en egen HDMI-utgang i tillegg til USB.
  For meg var det også en fordel at Xperia S ble levert med Android 2.3.7 og ikke 4.0, da jeg fikk anledning til å prøve dette også. Forøvrig har Xperia S med Android 2.3.7 det meste av det man får med som standard i Android 4.0.
   
  5″ tablet er sannsynligvis nok, men det avhenger også av oppløsningen. Appe iPad 2 har en skjerm på 9,7″, men oppløsningen er ikke på mer enn 1024×768. Sony Xperia S har en skjerm på 4,3″, men en oppløsning på 720×1280. Dette er mer enn iPad 2, og i praksis er Xperia S bedre til å lese dokumenter på.
   
  For mange vil det nok være en fordel med større piksler enn en Xperia S kan tilby, men dette varierer fra person til person. Jeg vet om mange som bruker 22″-skjerm med 1680×1050 på sin PC, men som likevel velger å kjøre på en lavere oppløsning på grunn av at pikselstørrelsen rett og slett blir for liten.
   
  Dette er mine tanker og erfaringer.
   
  Kjetil B.

Skriv kommentar