Enheter
Åpen Artikkel
Test: Sony Xperia S
15

Test: Sony Xperia S

av Oskar G. Paulsrud30/03/2012

Sony Ericsson blir Sony Mobile Comunications. Navnet er blitt lengre, men har telefonene blitt bedre? Vi har testet den første Sony Mobile telefonen og den første i NXT-serien Sony Xperia S

[tabgroup][tab title=»Spesifikasjoner»]Prosessor: 1.5GHz Tokjerners prosessor (Qualcomm NSN8260 Dual Core)
Plattform: Android 2.3 Gingerbread med Timescape UI (Blir oppgradert til 4.0)
Farger: Svart eller Hvit
Intern Lagring: 32GB
Ekstern Lagting: Ingen støtte
Dimensjoner: 128 x 64 x 10,6 mm
Vekt: 144 Gram
Skjerm: 4,3″ 720p HD-skjerm
Reality Display med Mobile BRAVIA Engine
Kamera: 12 megapikselkamera (f/2.4) med fotolys og autofokus
1080p Videoopptak med videolys
Videosamtale-kamera: 1,3 megapiksel med 720p videoopptak
Batteri: 1750mAh (kan ikke byttes av forbrukeren)
Taletid: 8 Timer og 30 minutter
Stand-by opp til: 450 timer

[/tab]
[tab title=»I boksen»]

[infolist]

 • USB til MicroUSB kabel
 • USB lader
 • Headset
 • Skjermbeskytter (på telefonen)
 • Sony Xperia S
 • 2 Xperia Smart tags (med dobbeltsidig tape)
 • Dokumentasjon

[/infolist]

Sony har, som Sony Ericsson var gode til, lagt ved det du trenger av tilbehør. Utrolig kult at det fulgte med smarttags som gjør hverdagen enklere for batterisparing, og å komme hjem for å kun skanne en tag, så spilte lyden over hele anlegget. Smart tags fungerer slik at du scanner dem med NFC scanneren til Xperiaen, og programerer hva du vil at telefonen skal gjøre når du scanner taggen. Så er det bare å scanne og den slår av/på nye intsillinger og starter en applikasjon eller liknende.

[/tab]

[tab title=»Utseende»]

Sony har gjort et utrolig godt design på sin første telefon. Framsiden domineres av en 4,3 tommers skjerm som kun avbrytes av et kamera, en høyttaler, en Sony logo øverst og tre sølvfargede prikker som står over en gjennomsiktig linje nederst. Denne linja brytes med en matt svart bit som gjør at telefonen kjennes godt gjennomført ut. På baksiden av telefonen er det et svart matt plastikk-deksel med tre hull på rad, fra topp til bunn: Kamera, LED-lys og høyttaler. Nederst er den siste gjenværende detaljen fra den gang Sony var Sony Ericsson, nemlig den karakteristiske grønne «The Liquid Identity» som er Sony Ericsson sin logo (dette står også skrevet på boksen). Det bryter nederst i designet for å vise at svenskene var med å lage denne telefonen de også. Under logoen dukker den gjennomsiktige stripen opp igjen og du kan se igjenom telefonen der. På toppen er det en på/av-låseknapp og en mini-jack utgang. På venstre side er det et microUSB-hull dekket av ett deksel i samme farge som telefonen og på venstre side er det en microHDMI-utgang dekket av et deksel, en volumknapp og en kameraknapp.

Det er herlig å se at Sony forsetter den lange tradisjonen til Sony Ericsson med å beholde en kameraknapp, det er noe som i seg selv gir et stort pluss til å kjøpe telefonen. Bak-dekselet føles litt billig og unødvendig, ettersom den eneste grunnen til å fjerne det er for å ta ut eller inn microSIM-kortet. Den gjennomsiktige stripa nederst gjør designet unikt og gjør at det blir en telefon som ser attraktiv ut.

[/tab]

[tab title=»Kamera»]
WOW! Jeg ELSKER med store svære bokstaver dette kameraet. Sony har gjort en god jobb med bildebrikken og programvaren til kameraet. Dette gjør at jeg kunne godt tenkt meg denne telefonen, kún på grunn av kameraet. Kan også legge til at videosamtale-kameraet (front-kamera) er også ganske bra og holder kamerastandaren til Sony over alle andre telefoner jeg har testet tidligere. Noe som ikke kan understrekes nok, er at et bilde sier mer en 1000 ord, så her er noen eksempelbilder.

Hovedkamera

Videosamtalekamera

Videokameraet

Videokameraet er av samme standarden som stillbildene. Det er utrolig god kvalitet for en så liten bildebrikke. Videosamtalekameraet derimot er kun for å snakke via en videosamtaleapp, det er ikke god nok kvalitet på bilde til å bruke det til noe annet. Husk å se filmen i HD.


[/tab]
[tab title=»Programvare»]
Xperia S kjører Android 2.3.7 med Timescape UI, et grensesnitt som vi har blitt svært vant til etterhvert. Det er et tynt og lett brukergrensesnitt på toppen av Android, hvor du kan sette fire applikasjoner i docken og arrangere applikasjonene etter ditt valg i applikasjonsskuffen. Facebook og Twitter er sydd inn og synkronisers automatisk med kontaktene.

Sony har ikke lagt inn noen unødvendige apper og gjør ikke noe som bryter med Androids utseende eller funksjoner.

Tastaturet er det beste av produsentenes tastatur, sveip-funksjonen (dra fingeren fra bokstav-bokstav for å skrive ord) fungerer utrolig bra, og jeg har ikke savnet swiftkey mens jeg har brukt denne telefonen.


[/tab]
[tab title=»Batteritid»]Batteritiden er ganske normal. Jeg kunne ønsket meg det enda bedre, men jeg måtte lade hver natt, eller morgen. Jeg vet at Sony kan lage batteristerke telefoner etter testen av Xperia Play, og syntes det er trist at de ikke klarer å videreføre den gode batteritiden som Play har. Men når det kommer til dagens smarttelefonstandard, så er det en helt grei batteritid som vi ikke kan klage til Sony på. Derimot kan vi heller presse alle produsentene til å lage bedre batterier.
[/tab]
[tab title=»Ytelse»]

Vi har gjort en rekke ytelsestetster, slik scorer Prada Phone by LG 3.0 ut på testene, klikk på diagarammene for å se dem store

Benchmark Pi


Hele ideen bak testen er å bruke samme beregning av pi på hver Android-telefon for å sjekke hvor rask prosessoren på telefonen er. Du kan dessuten sammenligne din telefon med andre direkte i appen. Lavere er bedre.

Neocore

 

Neocore er en OpenGL-ES 1.1 app som måler grafikkytelse, og viser noen av teknikkene som er mulig, som light mapping og bump mapping. Resultatet blir målt i FPS og da er høyere bedre.

Linpack

Linpack er en app som måler antall FLOPS (floating point operations per second). Resultatet får vi i millioner av flyttallsoperasjoner per sekund, MFLOPS. Testen er egentlig mer en refleksjon av tilstanden i Android Dalvik Virtual Machine enn av ytelsen på flyttall til den underliggende prosessoren. Høyere er bedre.

Sunspider

Denne testen er egentlig en nettside som tar sikte på å måle JavaScript-ytelse på oppgaver som er relevante for dagens og nær framtids bruk av JavaScript i den virkelige verden, slik som kryptering og tekstmanipulasjon. Lavere er bedre.

Fps2D

Grafisk ytelse på 2D-bilder per sekund. Denne oppdateres i realtime, og her er et høyere resultat bedre.

Quadrant

Ettersom Quadrant har endret poengsystemet har vi foreløpig kun testet to telefoner med det nye systemet, dette vil forbedre seg etterhvert som vi får testa nye telefoner

Quadrant måler ytelse på CPU, I/O og 3D-grafikk for å gi et samlet resultat. Her er også et høyere resultat bedre enn et lavere.
[/tab][/tabgroup]

Konklusjon

Sony har virkelig klart å åpne det nye selskapet med en fantasisk god telefon, selv om det kanskje ikke er så mye annet nytt enn NFC og designelementer som gjør denne telefonen unik fra Xperia Arc S. Samtidig er det en flott oppgradering som legger inn mer nytt sammenlignet med Apple når de kom ut med iPhone 4S.

Xperia S sitt nøkkelpunkt er kameraet, noe som en ikke kan diskutere mot at er et godt kamera. At telefonen ikke blir levert med android 4.0 er skuffende, men Sony lover oppdatering så fort de har den ferdig, noe som de etterhvert har blitt svært raske på. Bak-dekselet føles også litt unødvendig og billig ut.

Til tross for to feil, mener jeg resten veier opp så mye at Sonys første telefon uten Ericsson fortjener en toppkarakter. 5 av 5. Denne telefonen anbefaler jeg på det sterkeste!

Takk til Sony Mobile for utlån av telefonen

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

15 Kommentarer
 • kbthomassen
  30/03/2012 at 15:42

  Det er ikke riktig at Xperia S ikke har støtte for ekstern lagring. Dette støttes gjennom USB OTG, hvor man kan koble til en lagringsenhet.
   
  Kjetil B.

  • 30/04/2012 at 00:20

    @kbthomassen det er ikke støtte for minnekort, det er det vi kaller eksern lagring. Ja det stemmer at du kan koble den via USB OTG, men det er internlagringa på telefonen, du kan ikke ekspandere telefonen med mer minne. Dette er det vi mener med «ekstern lagring»

 • Christian Rammstein Whitehead
  30/03/2012 at 20:05

  Herlig, begynner å vurdere denne telefonen sterkt når 4.0 har komt ut. Men kom det ingen hdmi kablem med i boksen? det var litt nedtur. Og forresten så har du bomma litt på den Neocore benchmark testen, for der står det resultatet til Xperia Arc. Så må du slutte å forsove deg Oskar :)

 • Droidnytt
  30/03/2012 at 20:05

  Skal fikse det ASAP ;) //Oskar

 • Droidnytt
  30/03/2012 at 20:05

  Christian fornøyd nå?
  Nei det følger ingen microHDMI-kabel i boksen

 • Christian Rammstein Whitehead
  30/03/2012 at 20:05

  Ikke spesielt fornøyd, for Sony posta nettopp at ICS oppdateringene deres er utsatt. Så nå får ikke Xperia S 4.0 før sikkert i juni. God damnit, dette kommer de til å tape mye kunder på. Det blir jo X10i all over again. http://blogs.sonymobile.com/products/2012/03/30/the-vans-around-the-corner-android-4-0-ice-cream-sandwich-software-upgrade-coming-to-2011-xperia-smartphones-starting-from-mid-april/

 • Droidnytt
  30/03/2012 at 20:05

  eneste gangen jeg har fått med HDMI-kabel er av LG da vi testa Optimus 3D, men vet ikke om det følger med i boksen (vil ikke anvbfeale Optimus 3D anywaz)

 • Christian Rammstein Whitehead
  30/03/2012 at 20:05

  Jeg fikk med hdmi kabel på Xperia Arc så jeg antok nesten at de fortsatte den trenden

 • Droidnytt
  30/03/2012 at 20:05

  Jeg har også en Xperia Arc i husstanden min, den fulgte det ikke HDMI-kabel med… De er nok litt inkonsekvente

 • Christian Rammstein Whitehead
  11/04/2012 at 13:33

  Fikk min Xperia S i posten idag, og det fulgte med hdmi kabel :)

 • bthoem
  29/04/2012 at 17:17

  Heisann – det plastikkdekselet over ladeinngangen/ USB-inngangen – blir ikke det litt klønete? Jeg ser for meg en eller flere dock’er hjemme + en i bilen og føler allerede nå at det plastikkdekselet må bort. Eller?

  • 30/04/2012 at 00:19

    @bthoem Jeg syntes personlig det er praktisk med et plastdeksel der, det beskytter MicroUSB-porten bra og gjør at telefonen ser mye bedre ut. Hvis du docker ye ser jeg at det kan være ett lite irritasjonsmoment, men det gjør at telefonen føles veldig helhetlig

   • bthoem
    30/04/2012 at 08:23

     @OGP93 Ok. Jeg docker i bilen og docker hjemme (over natten). Ser for meg at det dekselet fort blir et irritasjonsmoment. Kan det fjernes uten at det ødelegges? Bjørn Tore

 • bthoem
  29/04/2012 at 17:46

  Disse Smart Tag’ene. Er det nok at telefonen er i nærheten, eller må det aktivt gjøres noe? Ser for meg at det kan være en tag bakpå bil-holderen, så når jeg «docker» telefonen i bilen – så slår den på blåtann og starter Waze.

  • 30/04/2012 at 00:17

    @bthoem Du må ha den intill bakdekselet, så ville satt tag’en på siden av holdere scanna den og så satt den inn hvis jeg skulle brukt løsningen din

Skriv kommentar