Enheter
Åpen Artikkel
Test: Samsung Galaxy S4
42 44 0
Anmeldelse

Test: Samsung Galaxy S4

av 31/05/2013
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

Exynos 5 Octa 5410

Farger:

Hvit, Sort, Blå

Intern Lagring:

16GB

Ekstern Lagring:

MicroSD opp til 64GB

Dimensjoner:

136.6 x 69.8 x 7.9 mm

Vekt:

103 Gram

Skjerm:

5"

Kamera:

13 MP med kameralys 1080p Videoopptak med videolys

Batteri:

2600mAh

Nettverk:

2G/3G/4G (LTE)

 

Samsung kommer med sin fjerde Galaxy S-telefon. Linjene og designet holder seg som for, har de klart å fornye nok til å lage en konkuransedyktig telefon, eller har Samsung satt seg fast i Galaxy S3 suksessen fra i fjor?


Maskinvare og Kamera

meh… Samsung har funnet seg et design og hold seg veldig til dette. De fleste enhetene de gir ut nå ser helt like ut. Det er fakta for Galaxy S4. Samsung har tatt designet fra S3 og gjort det mer eksklusivt og litt penere. Men det er fortsatt litt plastikkfølelse og sammenliknet med HTC One føles Galaxy S4 billig ut.

Telefonen presenterer en 5 tommers stor skjerm i Gorilla Glass 3 foran, med to sensorer og en høyttalerstrek i aluminium og et kamera øverst, og en fysisk knapp med to kapasative knapper ved siden. ser du nærme på telefonen går det et fint detaljert rutemønster i den hvite fargen. Kantene rundt telefonen er dekket av en sølvstripe.

Sidene av telefonen er av plastisk som er gjort til å se ut som børstet stål. På høyre side er av/på-knappen og på venstre volumdumpen. Sentrert nederst på telefonen er en MicroUSB inngang, med støtte for HDMI ut. Ved siden av denne utgangen er mikrofonen til telefonen.

Øverst er det en liten IR-sensor, et klistremerke som forteller oss at det er en Qualcomm 4G chip i teleofnen og en miniJack utgang. Baksiden har fått en veldig liten endring fra S3 lyset er flyttet fra å være ved siden av kameraet til å være sentrert under kameraet. nederst på venstre side er høttaleren.

Samsung har helt klart kommet med en pen telefon, men vaget av materiale og det enkle designet gjør at telefonen føles billig og ikke så veldig spesiell. Når du kjøper en telefon til 5 000 kroner bør det ikke føles billig. Samsung bruker samme plastik i bakdekselet som de har gjort før, og er man ikke vant med det kan det føles ut som du holder på å brekke dekslet hver gang du tar det av.

 

Kamera

Hva skal man si? Det er ikke mye å si om dagens mobilkameraer. De er nådd et stillepunkt. Telefonen tar gode bilder i dagslys og helt ok i mørket. Samsung har lagt inn litt småting i softwaren som gjør at du kan ta bilder ved å si «Chees» eller med både fotografen og de som en tar bilde av i samme bilde. fiffi funksjon som kan brukes til alt fra å bevise at du faktisk var på konserten du tok så mange bilder av, til harmløs morro ved å sette hodet ditt på en annen persons kropp (se eksempler i bildegalleriet)

Det er ikke så veldig mye mer å si om video heller. Samsung har støtte for de samme funksjonene og det funker greit. Som kamera er jeg godt fornøyd med S4.


Programvare

Her har Samsung virkelig satset i år. Alt handler om software, det har desverre, etter min mening, ødelagt telefonen. Fastvaren i telefonen er svært gode. Men programvaren gjør at telefonen mister mye av det jeg hadde forventet av Samsung. Telefonen har en rekke luftfunksjoner som gjør at du kan gjøre masse uten å ta på telefonen. Dette er for det meste unyttige funksjoner som ikke fungerer optimalt og spiser opp batteriet på en to tre. Øyescrollingen er helt forferdelig, og var en funksjon som jeg skrudde av rett etter at jeg hadde prøvd den. videoavspilleren (og youtube appen) har fått en funksjon som gjør at telefonen setter på pause når du ser bort, dette fungerer kun i godt lys og når du har telefonen kunstig nærme ansiktet. Sånne småfeil går igjennom hele softwaret. og gjør at jeg følte at jeg testa en betaversjon av softwaret. Man kan heldigvis skru av disse funksjonene, og spare litt batteri. Men at Samsung la inn en haug av funksjoner som ikke fungerer som de burde, gjør at jeg som forbruker tviler på at jeg ville kjøt telefonen. På Google I/O for noen dager siden lanserte Google at de skulle begynne å selge S4 Google Edition med standard Android på. Det tror jeg kan gjøre stor forskjell.


Batteri & Ytelse

Hva skal jeg si? Samsung har gått et skritt tilbake når det kommer til batteritid. Telefonen klarer ikke seg en arbeidsdag. Jeg lader den hver natt men må fortsatt lade på jobb for å få bruke telefonen ut dagen. Grunnen er nok alle ekstra softwarefunksjonen Samsung har lagt inn. Jeg tror Googles versjon av S4 med Vanilla Android er veldig mye bedre på batteritid.

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
6.0
Programvare
6.0
Batteri & Ytelse
6.0
Kamera
6.0
Konklusjon

Hva skal jeg si? Samsung har gått et skritt tilbake når det kommer til batteritid. Telefonen klarer ikke seg en arbeidsdag. Jeg lader den hver natt men må fortsatt lade på jobb for å få bruke telefonen ut dagen. Grunnen er nok alle ekstra softwarefunksjonen Samsung har lagt inn. Jeg tror Googles versjon av S4 med Vanilla Android er veldig mye bedre på batteritid.

6.0
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar