Enheter
Åpen Artikkel
Test: HTC One
210 60 3
Anmeldelse

Test: HTC One

av 31/03/2013
Spesifikasjoner
Produsent:

HTC

Prosessor:

4 kjerners 1,7GHZ Qualcomm® Snapdragon™ 600

Farger:

Sølv, Sort og Rød

Intern Lagring:

32GB

Ekstern Lagring:

Ikke Tilgjengelig

Dimensjoner:

137 x 68,2 x 9.3 mm

Vekt:

143 Gram

Skjerm:

4,7″ 1080p oppløsning

Kamera:

HTC UltraPixel Camera
4 MegaPixel F2.0
BSI-sensor
1080p Videoopptak med videolys

Frontkamera:

2.1 megapiksel med 1080p videoopptak

Batteri:

2300mAh

Nettverk:

2G / 3G / 4G (LTE)

Simkort:

Micro-SIM

Introduksjon

HTC vil melde seg ut av megapixelkrigen og lager et nytt begrep. Er det Ultrapixel som blir det nye? Eller er kameraet på HTC One bare en liten del av likningen? Vi har testet HTC One!

Vi fikk kun en telefon og en lader av HTC og ingen opplysninger om hva som følger med i boksen. Vi vil da anta at det følger med i tilleg til telefonen en lader, MicroUSB-kabel, øreplugger og dokumentasjon. Vi skal kontakte HTC etter påsken for å få dette bekreftet


Maskinvare og Kamera

WOW…. Jeg føler at jeg har beggynnt å misbruke «WOW» i starten av denne delen av våre anmeldelser. HTC One fortjener den mer enn noen jeg har testet. Jeg har alltid likt HTCs design og HTC One er intet unntak. Det er den peneste telefonen på markedet, og skulle jeg bedømt telefonen kun etter design så hadde jeg gitt den 6 av 5 stjerner.

Telefonen er laget av en solid klump med aluminium. Hele baksiden og sidene av dekselet sitter samme og foran er det to høyttalergriller som også sitter i denne ene aluminumsklumpen

HTC One Unibody

Foran er det en 4.7 Tommer stor skjerm med Corning Gorillaglass 2, som gjør at skjermen har god motstand i møte med riper. et 2.1 megapixel kamera øverst i høyre hjørne og to sensorer i venstre. Nederst under skjermen er det en tilbakeknapp på venstre side og en hjem knapp på høyre med HTCs logo i midten. Dette er kanskje det eneste dumme designvalget HTC har gjort for åpner du applikasjoner som fortsatt trenger «meny»-knappen mister du 0,5 cm er av skjerme for en knapp. Tidligere i måneden spurte jeg HTC om knappene ikke ville gjøre at jeg mistet deler av skjermen. Her svarte HTCs talsmann at et ville ikke være noe problem og jeg ville heller få mer ut av skjermen, men med apper som Facebook, NSB, Aftenposten og mange mer som fortsatt ikke har lagt inn sin egen menyknapp i programvaren så er dette feil. Ja 0,5 cm av nesten 11 cm er ikke så mye, men eg vil ha full utnyttelse av skjermen min og mener at de heller kunne kutta ut knappene og laget skjermen litt lengre slik at det hadde vært plass til software-knapper og de kunne utnytta telefonen helt.

over og under skjermen er det også to høyttalere, disse kaller HTC for HTC BoomSound™. Dette er noe Samsung startet med i andregenerasjon med tablet, og nå har HTC flyttet det inn i sine mobiltelefoner

Liker jeg det? Om jeg gjør. I tilleg til å ha høyttalerene rettet mot meg mens jeg ser på skjermen, noe som egentlig er mer logisk en bak slik de fleste andre produsentene gjør, og at HTC har plassert ganske gode høyttalere der gjør at jeg ikke har opplevd liknende lyd fra en telefon. HTC har også lagt inn en softwareforsterker merket med Beatsaudio, noe som virker som kun en måte å tjene mer penger på. Ja det er bedre lyd i telefonen når du har beats på enn av, men så dårlig lyd det er når du slår beats av gjør at det føles mer ut som de har gitt brukeren mulighet til å få dårligere lyd enn bedre. Så muligheten får å slå av beats er unødvendig.

Baksiden av enheten er som nevnt i ren alumininum. det er ett hull i midten for HTCs UltraPixel-kamera og et LED-lys. Det er også to hvite striper, en øverst og en nederst, som fungerer som antenner. Dekker du til den ene fungerer den andre og motsatt noe som HTC mener gjør at de ikke får samme problemer som et visst annet selskap hadde før dem.

Venstre side av telefonen er helt glatt med et lite hull til å ta ut simkortskuffen som er helt øverst på venstre side. Høyresiden er like ren og har en knapp i børstet stål som ved første øyekast ser ut som en knapp men man finner fort ut at det er volumdumpen. Nederst er det et mircrofonhull og ladeport til microUSB-laderen og øverst er det av/på-knappen som også fungerer som IR-senderen, og en port til 3,5mm høretelefoner.

Totaltsett er dette en sinnsykt pent telefon, som når jeg har vist den frem har fått iPhonebrukere til å bli forelska. Noe som, somoftest skal litt til.

 

Kameraet er den største utfordringen HTC har med denne telefonen. De har valgt å slutte med megapixelkrigen og har istede for å legge inn et 13 megapixel kamera som er fantastisk i dagslys, lagt inn et 4 megapixel kamera som er utrolig bra i forhold til konkurenetene… i mørket. Det skal jo også sies at åpner du bildet på en fullHD-skjerm er oppløsningen du er 5megapixel. Tar du ett skjermbilde av en skjerm som er 1080p blir bildet i 5 megapixel stort. Så oppløsningen på et mobilbilde er ikke nødvendig å ha noe særlig større enn 5megapixel

Det HTC har gjort er å fokusere mer på bildesensoren enn antall pixler. Noe som er en god tanke og de fleste kameraentusiaster er fornøyde med. MEN(!), når man skal fokusere på bildebrikken og få et mer lyssterkt kamera bør man tenke på hvorda kameraet jobber i dagslys også. For meg virker det som det ikke har vært i tankene på HTC. Ja det er et bra kamera i dagslys men de fleste konkurentene har bedre kamera. Når mørket intreffer derimot er kameraet en drøm, jeg har ikke prøvd et mobilkamera som er så lyssterkt på en mobil før. Jeg har hørt noen snakke om at det eneste kameraet som kan matche HTC Ones UltraPixel-kamera er Nokia Lumia 920. Så totaltsett hva syntes jeg om kameraet? Det er mer enn bra nok for en gjennomsnittlig bruker. Du trenger ikke bedre kamera. Ja HTC har gjemt at de har et 4 megapixel-kamera under UltraPixel-navnet, men det er helt greit. Fordi telefonen fjortjener ikke å bli drept av megapixelkrigen. Den er så bra

Så er det kameraprogramvaren. Her har HTC lagt inn så mye rart at det er vanskelig å sette seg ned å skrive et kort avsnitt om den. HTC har introdusert en ny måte å ta bilder på – HTC Zoe. HTC Zoe tar en to sekunders filmsnutt, tar du gruppebilde og det syker en syklist forbi i bildet kan du fjerne ham, smiler ikke alle på en gang, kan du fikse det. Det er rett og slett en forenklet måte å ta de bildene du trenger å få på. Da vi møtte HTC i Oslo tidligere i mars kom spørsmålet: «Er ikke det juks?» Hvor HTC svarte «Ja, men hvorfor skal man bry seg om det, når du får det bildet du egentli ville ha, ikke det du ikke ville ha?» Noe jeg kan si meg enig i. HTC Zoe er en morrsom måte å ta bilder på. Den gjør også at du får det lille ekstra i galleriet hvor bildene beveger seg, man får nesten litt «Harry Potter-følelse» med bevegende portrettbilder.

HTC Zoe kan også sette sammen filmer av bildene til et event eller en dato. Dette kan du dele via HTC Share som er en skytjeneste som lar deg dele bilder og video i 24 måneder. Du kan enkelt dele bildene, og du kan også laste dem opp gjennom andre delingstjenester slik du er vant med. Geotagging gjør at telefonen automatisk setter en tilttel på stedet du er, dette kan du også endre selv, og legger ved et kart på HTC Share hvor du har tatt bildet. Denne posisjoneringen er ikke helt nøyaktig og i mitt tilfelle markerte meg inne i et hus når jeg egentlig var på et jorde 200 meter unna. Men GPS nøyaktigheten i enhver mobiltelefon er ikke perfekt så dette er ikke noe vi skal klage på.

Her er en link til bildet og videoen jeg delte med HTC Share. Det er en ZOE-video og et bilde som er tatt med burst-mode i kameraet hvor en tar mange bilder og du kan sette dem sammen til å bli ett i redigeringsverktøyet til HTC.

Under ser du bilder og video tatt med telefonen. Husk å spill av Youtube-videoene i 1080p hvis du vil se dem i full oppløsning.


Kilder: MKBHD UltraPixel Explained Youtube


Programvare

Her forventet jeg at jeg skulle trekke minst en stjerne fra totalkarakteren, men har jeg det? Nei(!). Jeg var veldig skeptisk når HTC sa de skulle bytte ut hjemskjermen som vi alle elsker med HTC BlinkFeed™. Jeg forventet at jeg kom til å bruke det i en dag, så velge en av de andre hjemskjermene som hjem. Gjorde jeg det? Nei, jeg endte opp med å bare bruke BlinkFeed™ og applikasjonskuffen. Jeg tror jeg brukte de «vanlige» hjemskjermene 2-3 ganger iløpet av testperioden intill jeg fant ut at det var lettere å holde inne hjemknappen enn å bla til Google Now for å søke på nettet. Med andre ord. Jeg som elsker over alle ting i verden HoloUI, brukte ikke noe av det jeg er så glad i på HTC One, og var fornøyd. HTC har gjort en utrolig god jobb for å lage et software som tilfredstiller alle. Det eneste jeg savner er å kunne legge til egne RSS-feeds i BlinkFeed™, noe som hvis jeg har forstått HTCs talsmenn riktig kommer etterhvert. Telefonboka har nesten bare forbedringer fra standard Android og jeg er for første gang i mitt liv som Androidbruker blitt litt glad i noe som ikke er standard Android. HTC har endelig klart å lage en versjon av HTC Sense som ikke føles ubrukelig ut. Det kan intet annet enn aplauderes. I tilleg har de lagt inn småting som tekstavspilling i musikkappen

Fjernkontroll
Kult. Egentlig ikke så mye mer enn det. Men det funker. VELDIG bra! Jeg satte meg ned i sofaen, åpnet HTCs TV-app og valgte programer. HTC telefonen lastet ned drivere til TV’n og DigitalTV-boksen ganske fort og etter å ha funnet ut hvem som produserte GETs tv-boks fikk jeg en velfungerende fjernkontroll hvor jeg istede for å velge kanaler kunne velge TV-program og telefonen lette automatisk etter den kanalen som spilte av programet i høyest oppløsning og ledet meg til den. Jeg endte opp med å bruke telefonen istede for fjernkonrollene til TVn og Digitalboksen. Det var lettere. jeg hadde den i nærheten hele tiden og kunne velge tv-program. Men det er tydelig at dette er et nytt produkt, og jeg klarte ikke å koble telefonen sammen med en relativt ny SamsungTV som jeg tilslutt endte opp med å programere for hånd, og en ikke fult så ny CanalDigitalboks. Dette varierer fra modell til modell av tv og Digitalboks, men det er ikke så veldig vanskelig å programere selv hvis det ikke fungerer og det er ikke verdens undergang om mobilen ikke kan være fjernkontroll. Men med HTC One blir det ikke lengre krig om fjernkontrollen, men om tv-programet


Batteri & Ytelse

Batteritiden ble spurt om på Droidnytts Comunity på Google+. Jeg klarte ved ganske mye bruk på ett telenettverk som gjør at telefonen scanner mye etter tårn, å få 1 dag ut av den. Har du NetCom eller Telenor kan det hende du får litt mer enn de 24 timene jeg skviste ut av telefonen, men batteri er ikke noe problem med HTC One. Det kan ennå ikke måles med sånn RAZR Maxx er/var men det er definitivt bra nok for de fleste.

 

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
8.0
Programvare
8.0
Batteri & Ytelse
8.0
Kamera
8.7
Konklusjon

TC One er en komplett telefon, den har alt du trenger, og litt til. Dette er foreløpig den beste mobilen i 2013, og jeg tror den kommer til å sitte på den tronen lenge. HTC har gjort en stille brilliant telefon, Derfor får HTC One en 5 av 5 på Droidnytts stjerneskala Noen av bildene er pressebilder fra HTC Takk til HTC for utlån av telefonen

8.2
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

3 Kommentarer
 • kbthomassen
  09/04/2013 at 11:39

  Har denne telefonen USB micro AB-kontakt, og støtter den tilleggsutstyr som tastatur, mus, USB-minne o.l?
  Hva med HDMI og/eller MHL, har den det?
  Hva med ANT+?
  En telefon kan ikke i mine øyne sies å være komplett uten disse tre.
  Kjetil B.

  • 09/04/2013 at 12:19

   kbthomassen Ja den har MHL
   Jeg er ikke 100% sikker men tror den skal støtte USB-host
   ANT+ da må du nok kjøpe Sony ( https://www.droidnytt.no/product-review/test-sony-xperia-z/ ) 
   Micro AB er jeg ikke sikker på, skal sende HTC en mail 
   MVH Oskar /droidnytt

Skriv kommentar