Enheter
Åpen Artikkel
Test: Samsung Galaxsy SIII
666 66 12
Anbefalt
Anmeldelse

Test: Samsung Galaxsy SIII

av 26/06/2012
Spesifikasjoner
Produsent:

Samsung

Prosessor:

4 kjerners 1,4 GHZ (Cortex-A9)

Farger:

Blå eller Hvit

Intern Lagring:

16GB

Ekstern Lagring:

MicroSD opp til 64GB

Dimensjoner:

136.6 x 70.6 x 8.6 mm

Vekt:

133 Gram

Skjerm:

4,8″ HD Super AMOLED

Piksler per tomme:

306 ppi

Kamera:

8MP med autofoto og fotolys
1080p Videoopptak med videolys

Frontkamera:

1,9 megapiksel med 1080p videoopptak

Batteri:

2100mAh med NFC
Taletid: 11 Timer og 40 minutter
Stand-by opp til: 790 timer

Nettverk:

2G/3G

Simkort:

Micro-SIM

Introduksjon

Den 2. Mai i år (2012) presenterte Samsung sitt nye flaggskip Galaxy SIII (I9300). Samsung pressenterte telefonen med stort fokus på at telefonen var designet av naturen, og at de var lagt mye krefter i for å få en fantastisk opplevelse. Programvare skal spille på lag med maskinvare, som blandt annet er en firekjerners prosessor og en stor 4,8 tommer skjerm. Har Samsung klart å følge opp sine to tidligere suksesser, eller er telefonen en flopp i forhold? Vi har testet Sasmung Galaxy SIII

 • USB-kabel
 • USB-lader
 • Hurtigveiledning, og garantibevis
 • Øreplugger med propper i forskjelige størrelser
Samsung legger mest vekt på telefonen, noe som er veldig tydelig på hva du får i boksen. Det er veldig lite tilbehør med noe som Samsung har begynnt en trend på. Jeg hadde likt å se hvertfall en skjermbeskytter med i pakken, og kanskje ett lite minnekort, noe som ikke er kjempenødvendig, ettersom det er 16GB minne i telefonen fra før av og du får 50GB gratis i Dropbox når du starter telefonen for første gang. Kanskje Samusung kan begynne å se litt til sin japanske konkruent for å forbedre innholdet i boksen litt bedre.

[/tab]


Maskinvare og Kamera

Utseende

Designed by Nature, Inspired by Nature…. Natur var sentralt da Samsung presenterte telefonen. Ligger telefonen naturlig i hånda? Ja, eller den gjør det i mine store hender, der ligger den utrolig godt og jeg kan rekke alle hjørnene på den 4.8″ store skjermen uten noe problem. For personer med mindre hender enn gjennomsnittet er kanskje ikke telefonen like naturlig i hånda, men det kan igjen være forskjellig fra person til person.

Generelt sett ligger Galaxy SIII høyt oppe på kvalitetsskalaen. Telefonen er solid bygd med et godt og gjenomført design. Bakdekselet er laget av det samme som Samsung lagde bakdekselet til Galaxy Nexus av, et syltynt plastikmateriale som du er sikker på at du kommer til å brekke når du tar det av, men som kjennes utrolig godt å holde i og ikke legger på noe tykkelse når du har det på telefonen.

Knapper og porter på telefonene er på alle sider, på toppen er det en 3,5mm miniJack til øreropper og et lite microfonhull. På høyre side er det en av/på/låse-knapp pent kamuflert i den sølvfargedet kanten, men veldig lett å finne når du holder telefonen. Nederst er det en MicroUSB utgang og enda ett microfonhull. Tilslutt øverst på venstre side er det en volumhuske som er like godt kamuflert som av/på/låse-knappen på høyre side. Foran er det skjermen som dominerer den 4.8″ store «HD Super AMOLED» skjermen er ikke vanskelig å gå glipp av. Samsung har tradisjonellt vært flinke til å lage gode skjermer og dette er ikke et unntak. skjermen er lyssterk, korrekt, og med en god og høy nok oppøsning til at en ikke ser pixlene på skjermen, over skjermen er det to sensorer og et x Megapixel kamera. på baksiden er det et kamera øverst i midten med en høyttaler på høyre og kameralys på venstre. Totaltsett ser telefonen svært pen ut, og hverken føles eller ser veldig billig ut. Det er viktig ettersom telefonen ligger på 6000 kroner uten abonement.

Kamera

Kameraet er ikke noe å klage på, det tar gode bilder og er en grei erstattning hvis du ikke vil drasse med på et kompaktkamera eller har et speilrefleks som ikke kan drasses med på fest. Du får gode bilder, best i dagslys, men du mister ikke mye kvalitet når det er mørkere heller. Telefonen reproduserer fargene svært korrekt. Jeg er veldig fornøyd med kameraet og hvordan det funker som et daglidags kamera.

Kameraet foran har litt vansker for å reprodusere riktige farger, men dette er veldig normalt på videosamatlekameraet som har en svært liten sensor.

 

Filmkameraet er også svært godt, og holder mer enn nok til ett mobilkamera. fargeproduseringen er korrekt bildekvaliteten er god det er egentilg ikke veldig mye å klage på. Dere kan se for dere selv


 

 


Programvare

Dette er vinn eller forsvinn for Samsung. Med nytt nedkutta TouchWiz, har Samsung absolut ikke gått for, forsvinn. TouchWiz Nature UIX. Samusng har kutta ned på TouchWiz, og gjort det mye bedre. De har gjort det mulig å velge hvilken skjerm som er hovedskjermen, slik at du kan ha den mideterste som hovedskjerm, noe som gjør at jeg endelig orker å bruke TouchWiz. Man kan fortsatt gå tilbake til å ha venstresiden som hovedskjerm. Samsung har også gått fra å ha ramme alá IOS rundt alle appene, og endelig føles det ut som de prøver og klarer å få til en konkurent fremfor en kopi av iOS.

Sammen med den firekjerners prosessoren og GPU’en  yter telefonen svært bra, den er rask og gjør det du vil den skal gjøre fort. Skjermen er en av de mer responsive skjermene jeg har brukt på lenge.


Batteri & Ytelse

Batteri

Batteritiden er nok til at den holder hele dagenm og litt til. Jeg klarte å å pushe telefonen helt ut ved å streame musikk fra nettet og over via bluetooth til en høyttaler, dette tok mye batteri, men telefonen karte seg i 8 strake timer før jeg ikke turte mer i frykt for å gå tom for batteri før jeg hadde en lader tilgjengelig. Er man litt forsiktig kan en få to dager ut av telefonen noe som ikke er så verst. Dette har Samsung klart ved å putte et 2100 mAh batteri. Jeg hadde ikke hatt noe imot om telefonen hadde batteritid på nivå med RAZR MAXX, men det er en god trend som alle produsentene driver med. Batteritiden går oppover igjen!

Ytelse

Vi har gjort en rekke ytelsestetster, slik scorer Galaxy SIII ut på testene, klikk på diagarammene for å se dem store

Benchmark Pi

Hele ideen bak testen er å bruke samme beregning av pi på hver Android-telefon for å sjekke hvor rask prosessoren på telefonen er. Du kan dessuten sammenligne din telefon med andre direkte i appen. Lavere er bedre.

 

Galaxy SIII scoret 513 på denne testen. Grafer med sammenlikning kommer iløpet av sommeren.

Neocore

Neocore er en OpenGL-ES 1.1 app som måler grafikkytelse, og viser noen av teknikkene som er mulig, som light mapping og bump mapping. Resultatet blir målt i FPS og da er høyere bedre.

 

Galaxy SIII scoret 59,9FPS på denne testen. Grafer med sammenlikning kommer iløpet av sommeren.

Linpack

Linpack er en app som måler antall FLOPS (floating point operations per second). Resultatet får vi i millioner av flyttallsoperasjoner per sekund, MFLOPS. Testen er egentlig mer en refleksjon av tilstanden i Android Dalvik Virtual Machine enn av ytelsen på flyttall til den underliggende prosessoren. Høyere er bedre.

Galaxy SIII scoret 41,399MFLOPS på denne testen. Grafer med sammenlikning kommer iløpet av sommeren.

Fps2D

Galaxy SIII scoret 60FPS  på denne testen. Grafer med sammenlikning kommer iløpet av sommeren.

Grafisk ytelse på 2D-bilder per sekund. Denne oppdateres i realtime, og her er et høyere resultat bedre.

Quadrant

Ettersom Quadrant har endret poengsystemet har vi foreløpig kun testet to telefoner med det nye systemet, dette vil forbedre seg etterhvert som vi får testa nye telefoner

Galaxy SIII scoret 4144 på denne testen. Grafer med sammenlikning kommer iløpet av sommeren.

Quadrant måler ytelse på CPU, I/O og 3D-grafikk for å gi et samlet resultat. Her er også et høyere resultat bedre enn et lavere.

Takk til Samsung for utlån av telefonen

Karakterer
Vår Mening
Maskinvare
10
Konklusjon

Wow, Fantastisk. Samsung har gjort det igjen! Telefonen er den beste jeg har prøvd sålangt og var ordentlig trist å gi tilbake til Samsung. Telefonen er svært godt gjennomført, føles solid i hånda og roper ut at jeg er sjefen. Den kan være litt stor for noen, men det er ikke mange nok til å la denne telefonen miste 5-av-5-stempelet vårt. Skal du ha ny mobiltelefon, anbefaler vi den på det sterkeste!

10
Vår Mening
You have rated this
0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

12 Kommentarer
 • kbthomassen
  26/06/2012 at 09:12

  Det kunne vært interessant om dere gjorde en sammenligningstest mellom Sony Xperia S, Samsung Galaxy S III og HTC One X/One S. Personlig har jeg valgt Sony Xperia S framfor både HTC One X/One S og Samsung Galaxy S III, og det er mye på grunn av grensesnittet og at telefonen ble levert med Android 2.3.7. ANT+ er også en faktor.
   
  Kjetil B.

 • BjornarFalk
  26/06/2012 at 11:36

  Kjempe flott artikkel. Har hatt denne tlf en liten stund nå og er kjempefornøyd med den.
  Kan legge til en liten ting for de som måtte være interessert. Telefonen er svært enkel å roote.
  Det tar nøyaktig 5 minutter. Har aldri roota noe telefon før men det var null problem med denne. kjempe lett :)
  Størrelsen på telefonen synes jeg ikke var noe problem. Har ikke spesielt store hender men jeg opererer den ganske greit med en hånd.

 • Tulip
  26/06/2012 at 17:36

  En ting som skuffet meg her…. Måtte dere gi tilbake tlf til Samsung? :( Jaja fin test da ;)

 • MariusOX
  03/08/2012 at 11:32

  Her er en link til noen grafer jeg har kjørt på min SGSIII
  http://goo.gl/1dQtH
  Disse testene er kjørte på 1.0Ghz, 1.4Ghz og 1.8Ghz. i tillegg har jeg kjørt de med 1, 2, 3 og 4 kjerner.
   
  Til testen. Hvor mange ganger kjørte dere linpack?
  Linpack er litt rar. du kan kjøre testen 5-6 ganger (enda flere også) og få forskjellig resultat hver gang. Og det hender seg man for et skikkelig sprett. se linken over.

  • 03/08/2012 at 13:16

   @MariusOX kjører alltid linpack minst 3 ganger og tar det resultatet nærmest gjennomsnittet

 • 10/08/2012 at 18:29

  Personlig syns jeg den mangler nioe som de tidligere Galaxy modeller har, og det er «Social Hub»… Bortsett fra dette er dette en mobil av høy kaliber ;)

 • hoyd
  10/08/2012 at 21:44

  Er det verdt å kjøpe SGSIII framfor SGSII? Hvor stor forskjell er det i praksis? Med tanke på at jeg sannsynligvis blir å kjøre JB uansett hvilken av modellene jeg velger. Jeg kommer billigere ut ved å velge SGSII. 

  • 10/08/2012 at 22:07

   @hoyd
   Jeg har hatt både galaxy s2 og galaxy note. Nå har jeg galaxy s3 og syns det var litt uvant til å begynne med, men etter en stund så har bestemt mer for å ikke å bytte. Med mindre s3 får en oppfølger som eks galaxy s4 e.l ;-) galaxy s3 er for personer som driver mye med sosiale medier som Facebook Twitter osv osv. Samt at den gjør det lettere å dele bilder/video. Den har også veldig gode funksjoner. Galaxy s2 er litt mer for alminnelig brukt. Eks hvis du brukes den mest til mail, SMS og til å ringe andre. Man kan selvfølgelig gjør ein rekke andre ting med s2 også da. Men du skjønner sikkert hva jeg meiner. Galaxy s3 er sykt rask på alle måter. Alt fra å åpne ganske tunge apps til å surfe på nettet med. Alt går litt seinere på s2.. du må nesten se litt på dine egne behov. Har du behov for sosiale medier i den grad som galaxy s3 tilbyr ? Har du behov for bedre skjerm/grafikk ? Og har du behov for en mobil som er lynrask eller ein litt mer vanlig hastighet (kommer vel heilt Ann på hva du skal bruke mobilen til). Kort fortalt syns jeg at galaxy s3 er ca 3-4 ganger bedre enn S2. Da med tanke på alle de nye funksjonene. Samt galaxy s3 er garantert Android jelly bean 4.1. Galaxy s2 er ikke garantert doppdateringen. Gå inn i en butikk og prøv den litt der før du bestemmer deg kanskje ;-) når det gjelder det du spør om ville jeg valgt galaxy s3 ettersom den er 100% utrustet til å håndtere JB. Det er ikke galaxy s2. Galaxy s3 får jo JB oppdatering denne måneden eller neste uansett.. jeg hadde uten tvil valgt S3 om valget var mitt. Btw nå kommer det en svart galaxy s3 på markedet også snart :-D

Skriv kommentar