Enheter
Åpen Artikkel
Test: HTC Incredible S
0

Test: HTC Incredible S

av Oskar G. Paulsrud11/08/2011

Produsent: HTC
OS: Android 2.2.1 Oppdatering til 2.3 rulles ut nå via FOTA
Lanseringsdato: 9. mars 2011
Pris:
Produkthjemmeside: htc.no

 

Rundt midten av 2010 lanserte HTC sammen med den amerikanske operatøren Droid Incredible. Telefonen var gjennombruddet til verizons Android eventyr. Telefonen var svært populær. I februar lanserte HTC oppfølgeren HTC Incredible S. Endelig fikk vi europeere også få en telefon med et unikt design og basert på en av de mest populære androidtelefonene i USA. Telefonen har blitt oppgradert fra sin amerikanske forgjenger og har nå 8 MP kamera med 720p oppløsning, 1GHz prosessor og en stor 4” Super-LCD skjerm

[tabgroup][tab title=»Spesifikasjoner»]
Prosessor 1 GHz
Platform Android med HTC Sense
Intern lagring: 1.1 GB
RAM: 768 MB
Dimmensjoner 120 x 64 x 11.7
Vekt135.5 gram med batteri
Skjerm 4″ trykkfølsom skjerm med 480 x 800 oppløsning
Nettverk HSPA/WCDMA 900/AWS/2100 MHz Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
Kamera 8 MegaPiksel farge kamera med auto focus og dual LED flash 720p HD video opptak 1.3 MegaPiksel front Kamera
Lydformater
Avspilling: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav,.wma (Windows Media Audio 9)
Opptak: .amr
Videoformater
Avspilling: .3gp, .3g2, .mp4, wmv (Windows Media Video 9)
Opptak: .3gp
Batteri
Oppladbart Lithium-ion batteri
Kapasitet: 1450 mAt
Taletid: opp til 580 minutter for GSM
opp til 290 timer for GSM[/tab]
[tab title=»I boksen»]

-HTC Incredible S
-USB Lader
-MicroUSB til USB synkroniserings og ladekabel
ørepropper med 4 poler for mikrofon og musikkkontroller
– 8GB microSD kort (satt inn i telefonen når du kjøper den)

Det du får med boksen er ganske standard HTC, positivt å se at de legger vekt på ekstra lagringsplass og legger til et 8GB microSD kort og ikke 2GB slik de fleste andre produsenter har gjort tidligere.

[/tab]
[tab title=»Konstruksjon og Utseende»]

HTC Incredible S blir reklamert som den ”pene” andungen i telefonflokken, telefonen er ifølge HTC deres nettsider en telefon som skiller seg ut. Undertegnede sier seg helt ening med HTC sine påstander telefonen er i laget i matt plast og hele fronten er dedikert til den 4 tommers skjermen med kun ett unntak av høyttalergrillen med LED lyset øverst på telefonen. Selv om HTC har brukt plastikk på telefonen har de klart å få den til å føles svært eksklusiv, og undertegnede tror ikke at telefonen ville ha føltes mer eksklusiv hvis den hadde blitt laget i aluminium slik de fleste av dagens HTC telefoner er.
Bak dekselet har HTC Incredible S sitt karakteristiske design med en hevelse rundt batteriet og kameraet, noe som ikke bare gir pent design med også gjør at telefonen er svært god å holde i hånda. Det er også antennepunkter på dekselet slik at telefonen får svært god dekning.
Skjermen på telefonen er en 4 Tommers Super-LCD skjerm med oppløsningen 480 x 800 WVGA den samme oppløsningen som HTC Desire S.

Nederst på telefonen finner vi de fire Android knappene ”hjem”, ”meny”, ”tilbake” og ”søk”. Knappene er kapasitive slik som størsteparten av androidtelefonene på dagens marked er. HTC har lagt til en funksjon på knappene slik at når du snur telefonen til landskap vil knappene følge med slik at de er i riktig orientasjon uansett om du holder telefonen i portrett eller landskap. Det gjør at den 4 tommers skjermen føles enda mer naturlig å bruke i landskap, men jeg føler ikke at dette legger på annet enn på kulhetsfaktoren ettersom telefonen ikke er stor nok til å føles naturlig ut som en liten nettfjøl, og hjemskjermen ikke kan roteres i landskap når man bruker HTC Sense.[/tab][/tabgroup]

 

Prosessor

HTC har gått for en enkjernes Qualcomm MSM8255 Snapdragon prosessor klokket til 1GHz, Noe jeg setter litt spørsmålstegn ettersom tokjernes prosessorer begynner å ta markedet skikkelig og HTC snakket svært godt om telefonen på MWC i februar. RAM og lagringsplass er akkurat det samme som på HTC Desire S, 768 MB RAM og 1,1GB internlagringsplass, men det følger også med ett minnekort på 8 GB ettersom 1,1GB er ganske dårlig plass på en telefon på dagens marked. Innvendig kan det nesten føles ut som en HTC Desire S, hvis du ser bort ifra det 8MP Kameraet bak.

Skjerm og Digitizer

Skjermen er også svært lik HTC Desire S, bortsett fra at den er 4 tommer er resten helt likt som den mindre broren til Incredible S, Super LCD med en WVGA oppløsning. Det er svært god innsynsvinkel, men i svært sterkt sollys kan er det ett must å ha telefonen på maks bakgrunnslys for å i det hele tatt se litt. Fargene på skjermen er gode og tilfredsstiller selv en kresen fotograf som undertegnede er. Svarttonene er svært svarte og hvittonene er svært hvite, ingen ting å klage på, en Super AMOLED skjerm som i Nexus S ville kanskje gitt svartere svarttoner men det vil ikke være veldig merkbart med mindre man legger dem ved siden av hverandre.
Skjermens Digitizer klarer å oppfatte fire punkter noe som er mer enn nok til en 4 tommers skjerm.

Batteritid

Batteriet er noe som kunne vært litt større, en dag med stor bruk av datatrafikk og Twitter, Pulse, Skype og hyppig synkronisering med Gmail-kontoen vil drepe telefonen på litt over 7 timer, men hvis man er litt mer påpasselig vil telefonen kunne fungere oppimot 13 timer noe undertegnede ikke fikk før siste dagen av testperioden. Dette vipper til opp batteri inntrykket men vi skulle gjerne sett at batteriet var minst 50 mAh større.

Kamera

Kameraet til Incredible S er et 8MP kamera med dobbel LED Blits og tar ganske gode bilder til telefon å være. Undertegnede er imponert over kameraet, selv om noen av bildene kommer ut kornete veies det opp med at de fleste andre bildene kommer ut med veldig klare farger og det ser nesten ut som om HTC har lagt på ett polarfilter på telefonens kamera. Hvis man liker å drive med manuelle innstillinger har HTC gitt deg muligheten til å sette ISO, hvitbalanse, eksponering, kontrast og metning, noe som er veldig velkommen.
Videoopptaket er i 720p@30FPS også her det samme som HTC Desire S har. Telefonen har riktignok større oppløsning på kameraet fra før av, noe som gjør at 720p film kvaliteten føles litt bedre enn Desire S med tydeligere detaljer og mer metning i fargene.
Hvis HTC hadde laget til ett kamera hadde undertegnede vært veldig fornøyd med kameraet, siste lille detalj trekker dessverre ned et godt kamera. Klikk på bildene for å se dem store!
Programvare

På telefonen Undertegnede testet kom dessverre ikke med Android 2.3 og sense 2.1 dette må undertegnede vente med, men kommer mest sannsynelig med en video når det kommer til telefonen.
Telefonen kommer levert med Android 2.2.1 (Froyo) og HTC Sense 2.0. Sense er ikke undertegnedes yndlings UI, men er ett svært godt UI for førstegangsbrukere av Android. Bortsett fra at Sense ikke er undertegnedes yndlings UI har det sine kvaliteter og ulemper. Men en ting HTC bør endre på er launcheren, man trenger ikke å ha en Personaliseringsknapp på hjemskjermen, det er en knapp man kun bruker svært få ganger og kunne vært erstattet med en nettleser eller liknende, ting nummer to er det telefon knappen, ja det er fint å ha telefon i launcheren, men å ha en så gigantisk knapp midt i virker litt spesielt. Hvis HTC i det minste hadde byttet plass med telefon og apps knappen hadde jeg vært litt mer fornøyd med HTC Sense.

Fordelen med at telefonen kjører Sense, er nettstedet HTCSense.com som synkroniserer mot nettet slik at hvis du roter bort telefonen, mister den eller den blir frastjålet har du muligheten til å ringe den slik at den ringer uansett om den er på lydløs eller ikke, låse den og sette en finnerlønn melding på skjermen, videresende sms og telefonsamtaler, og slette telefonen helt tilbake til fabrikkinnstillinger. Du har også mulighet for å spore telefonen noe som fungerer ganske bra.

Performance

Her har vi gjort endel tester for å måle ytelsen til HTC Incredible S. Ettersom brikkesettet er det samme som HTC Desire S er resultatene svært like som de vi fikk når vi testet den. Telefonen ble testet mens den kjørte Android 2.2.1 (Froyo) ettersom undertegnede ikke har fått oppdateringen ennå. Hastigheten kan bli raskere når oppdateringen kommer.

Klikk på bildene for å få dem større.

Denne testen tester hastigheten på prosessoren til telefonen, jo lavere tall, jo raskere er telefonen. Her scorer Incredible S veldig bra og er øverst av alle enkjernesprosessorer på lista.

Linpack tester antall FLOPS (floating point operations per second). Resultatet får vi i millioner av flyttallsoperasjoner per sekund, MFLOPS. Testen er egentlig mer en refleksjon av tilstanden i Android Dalvik Virtual Machine enn ytelsen av flyttall til den underliggende prosessoren. Jo høyere tall, desto bedre. Her har HTC og Qualcomm sin Snapdragon-plattform et sterkt overtak. Incredible S tar ut selv tokjernes telefonen LG Optimus S .

Sunspider er en test som blir utført i nettleseren hvor JavaScript-ytelsen blir testet. Også her er resultatet målt i millisekunder, noe som tilsier at minst tall gir raskest nettleser.

Neocore er kanskje det som gir den beste pekepinn for hvor god mobilens spillytelse er. Her er måleenheten FPS som står for bilder per sekund, jo høyere jo bedre.

Fps2D er også et program som måler grafisk ytelse, men i motsetning bare av 2D-bilder per sekund. Jo høyere, jo bedre.

Til sist kommer Quadrant som setter både CPU, I/O og 3D-grafikk på prøve og gir en samlet poengsum, hvor høyere er bedre.

Konklusjon

HTC Incredible S er enda et bevis på at HTC vet hvordan man skal lage telefoner av god kvalitet. Telefonen har ikke det beste av brikkesett, men leverer allikevel en svært god brukeropplevelse og føles på langt nær ikke treg. Kameraet svært godt og designet er veldig velkommen i dagens litt kjedelige telefonhverdag.
Ytelsen i denne telefonen måler seg dessverre ikke opp med telefonene som kommer i juni, og det er litt synd at HTC ikke slapp inn to kjerner i Incredible S, det hadde gjort at telefonen ville kunne bli en favoritt bland Android entusiastene, når telefonen heller ikke leveres med Android 2.3 i boksen begynner undertegnede å lure på hvorfor HTC valgte å promotere telefonen som en Highend telefon ettersom telefonen kommer til å ligge i middelklassen etter bare ett par måneder på markedet.

Telefonen er et bevis på at HTC vet hva de gjør, og at det var en god ide å videreføre og oppgradere den originale bestselgeren Droid Incredible til hele verden. Dessverre trekker prosessoren og androidversjonen ned selv om 2.3 er på vei, og telefonen får 4 av 5 stjerner, kanskje ikke telefonen for entusiasten, men en absolutt god telefon!

[Rating: 4]

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.