Gemini utvider støtten til Android 10 – nå tilgjengelig på eldre enheter

Gemini utvider støtten til Android 10 – nå tilgjengelig på eldre enheter

Tidligere i år lanserte Google sin AI-teknologi Gemini for Android-enheter. Denne støttet opprinnelig kun Android 12 og nyere versjoner. Nå har Google diskret utvidet støtten til også å omfatte Android 10 og Android 11.

Gemini rulles nå ut via de nyeste appoppdateringene og kan installeres på Android 10 og nyere. Dette senker det tidligere kravet fra Android 12. AI-assistenten kan fortsatt erstatte Google Assistant på disse eldre enhetene.

Har ombestemt seg

Da Google opprinnelig annonserte Gemini for Android tidligere i år, påpekte selskapet at appen kun ville være tilgjengelig for enheter som kjørte Android 12 eller nyere. Alle appoppdateringer siden den gang har krevd Android 12 som minimum støttet versjon.

Den nyeste versjonen av Gemini for Android, v1.0.626720042, støtter nå tilbake til Android 10, og appen kan installeres via Play Store på enheter som kjører den eldre versjonen.

Denne endringen ble bemerket av Sumanta Das på Twitter/X og fremhevet av Artem Russakovskii.

Flere har senere bekreftet den utvidede støtten på eldre Pixel-telefoner som kjører Android 10. Der, etter oppdatering av Google-appen og Play Services, har opplevelsen speilet perfekt det å kjøre Gemini på en nyere enhet.

Hva er Gemini?

Gemini er en AI-assistent utviklet av Google, laget for å forbedre hvordan brukere interagerer med deres Android-enheter. Denne assistenten tilbyr stemmestyring og tilpasning til hver enkelt bruker, og den kobler seg opp mot Google-tjenester for å tilrettelegge daglige oppgaver.

Med funksjoner som raskere respons og proaktiv assistanse basert på brukerens aktiviteter, sikter Gemini mot å gjøre brukeropplevelsen mer intuitiv og effektiv. Nå som den er tilgjengelig fra Android 10 og oppover, kan flere brukere nyte godt av denne teknologien.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *