Enheter
Åpen Artikkel
Amazon Kindle Fire er det mest populære nettbrettet med Android
3

Amazon Kindle Fire er det mest populære nettbrettet med Android

av Ørjan H Vøllestad29/04/2012

Dette er riktignok i USA, men nå er altså Amazon sitt Kindle Fire nettbrett det mest solgte nettbrettet blant alle Android-nettbrett som blir solgt. Dette er også interessant ettersom nettbrettet er kun syv tommer.

Beregnet på å lese bøker

Amazon har andre lesebrett som er bygd spesielt for å lese aviser og bøker, mens Kindle Fire er et kraftig nettbrett, men fortsatt et lese-fokus. Det er kanskje nettopp dette og den lave prisen som gjør Fire så attraktivt. Amazon har ikke 10″ nettbrett, slik som for eksempel iPad eller Samsung Galaxy Tab.

Det virker ikke som Amazon tenker å selge en 10″ i tillegg til en 7″, slik som Samsung gjør med sine Tabs. De har et produkt som selger og som funker meget bra, om du er i USA vel og merke. Utenfor USA er det også en hel del Kindle Fire nettbrett, men de fleste av disse kjører nok en annen modifisert tredjeparts ROM, slik som meg selv (CM9).

Slår ut de andre produsentene

Både Samsung Galaxy Tab og Motorola Xoom, de største konkurrentene til Amazon nettbrett har begge lidd som følger av dette økende salget av Kindle Fire. Nå kan selvsagt iPad også har betydd noe, men grafen under er en prosentvis fordeling av salg av Android nettbrett i US.

Prosentvis fordeling av Android nettbrett salg i USA

I løpet av tre måneder gikk Kindle Fire fra 29,4% til 54,4% av markedsandelen, mens Samsung Galaxy Tab sank fra 23,8% til 15,4% og Motorola Xoom sank fra 11,8% til 7%. Globalt sett stod Android nettbrett for ca 40% av markedsandelen og iPad for 60%. Ja, 20% forskjell, men tallene til Android er en økning på 150% på under ett år.

Desember 2011 Januar 2012 Februar 2012
Amazon Kindle Fire 29,4% 41,8% 54,4%
Samsung Galaxy Tab 23,8% 19,1% 15,4%
Motorola Xoom 11,8% 9,0% 7,0%

Forblir et amerikansk nettbrett

Synd at Kindle Fire ikke blir solgt i Europa med slike tall bak seg i USA. Hvorfor har det ikke kommet til Europa ennå? Vel, Kindle Fire er veldig tett knyttet opp mot deres egen sky og Amazon Cloud Player som bare er tilgjengelig for folk i USA. Og så lenge det er tilfelle forblir Kindle Fire et nettbrett for amerikanske brukere. Kanskje disse tallene får Amazon til å åpne opp sine tjenester utover de amerikanske grensene?

[poll id=»22″]

Kilde: www.comscore.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

3 Kommentarer
 • iskrem
  29/04/2012 at 19:58

  Hei, fin artikkel. Jeg har veldig lyst til å gå til innkjøp av en kindle fire, men så kommer det til bestilling. Etter som jeg har skjønt  kan man kun kjøpe dette produktet i usa? eller via amazon  sin nettside? Hvordan blir det da med frakt og toll her i Norge ? Hva kan man regne med at prisen totalt vil komme på?

  • hoyd
   29/04/2012 at 20:16

    @iskrem jeg kjøpte fire på en kiosk på flyplassen newyark i new yorn, på vei hjem fra houston til kristiansand. Det var kanskje det enkleste jeg kunne gjort. Ellers kan du sikkert kjøpe via amazon, men til en amerikansk adresse og få noen til å sende til deg. spørs hvordan det blir med toll ja. Jeg åpnet bare pakken og hadde fire med meg i lommen inn i flyet, slik som telefonen min.

  • VegardKolberg
   30/04/2012 at 00:13

    @iskrem Sjekk ut JetCarrier ;)

Skriv kommentar