Nyheter
Åpen Artikkel
Android Developers Union
6

Android Developers Union

av Oskar G. Paulsrud10/03/2011

Utviklere og støttespillere har nå gått sammen og laget en union for å kjempe for mer orden og rettigheter i Android Market. Dette er et svært aktuelt tema etter avsløringene om trojanere på markedsplassen.

Underskriftskampanje

Som Android-elsker og stor tilhenger av utviklerene har undertegnede skrevet under på underskriftskampanjen, og hvis dere er enige i punkene under anbefaler undertegnede dere å gjøre det samme.

Dette er det Android Developers Union(ADU) ønsker å få endret på

Anerkjennelse for den 32% store «Google-Skatten»

Utviklerene mener at systemet gjør at de ikke tjener så mye de burde ha tjent og at de $25 de bruker i året for å beholde utviklerstatusen gjør at det blir mindre lønnsomt. Deres største ønske er å slippe å betale 32% av inntektene på apps til Google.

Endring på nye og poppulære applikasjoner

I dagens applikasjonssystem kan du sortere nyeste og mest populære applikajsoner. Det ADU vil gjøre er å få mulighet for å tidssortere applikasjoner når du ser på populære, slik at ikke alle applikasjonene som var med fra HTC Dream (T-mobile G1) kom ut på markedet fortsatt ligger på topp. De ønsker også å få se flere applikasjoner på disse valgene etter som det kommer mange nye applikasjoner hver dag, og lista endrer seg hele tiden.

Åpen bug-rapportering

ADU ønsker å bli kvitt alle bugs i Android Market, og ber om å få åpen kildekode på Android Market. Google sier at de ønsker å ha et så åpent system som mulig, og snakker om Android som foregangssystemet for åpen kildekode, hvorfor er da ikke market også åpent? Hvis det ikke er mulig ønsker de at alle skal ha mulighet til å rapportere bugs eller andre feil ved markedsplassen i en åpen bug-tracker.

Flere betalingsmuligheter

Google Checkout var de første to årene den eneste måten å kjøpe applikasjoner fra Android Marked, mange steder er det nå mulig å bruke alternativer, men mange steder er det Google Checkout som er den eneste måten å betale for appliaksjoner på. Dette vil ADU endre slik at det blir flere valgmuligheter for kundene.

Klare regler på hva som er lov og ikke lov

Ifølge ADU sin nettside er det flere utviklere som har fått sin applikasjon fjernet uten forvarsel og forklaring. Dagens regler er svært løse, og har ikke et sterkt skille mellom hva som er lov og ikke. ADU ønsker tydeligere regler og forklaringer på hvorfor applikasjoner blir trukket om det skjer

Bedre kommunikasjon

Kommunikasjonen mellom utviklere og Googles Android Market-avdeling er dårlig, og utviklerene ønsker bedre komunikasjon og diskusjon mellom utviklere og Google.

Åpenhet om algoritmer

Ettersom Android Market har en stengt kildekode vet ingen hvordan eller hvorfor markedsplassen oppfører seg som den gjør, noen ganger viser den oppdaterte applikasjoner i «Nye» listen,  andre ganger ikke. Hvordan Android Market oppfører seg kan være et mysterium og det er ikke veldig synlig for utviklerene. Å få mer innsyn i hvordan markedsplassen oppfører seg kan være en vinn-vinn-situvasjon for både utviklere og Google, dette kan føre til at algoritmene blir tydeligere og forhåpentligvis bedre.

Kilde: Android Developers Union

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

6 Kommentarer
 • Gjest
  10/03/2011 at 07:35

  Hei!

  Forsåvidt en bra artikkel, men jeg ser veldig mange skrivefeil! Dette trekker ikke ned på innholdet i artikkelen, men det legger en slags uprofesjonell tåke over det hele. Dersom dere ønsker hjelp til en kjapp korrekturlesing av artiklene deres, kan dere bare legge igjen en kjapp kommentar her, så skal jeg ta kontakt :-)

  Forøvrig setter jeg STOR pris på jobben dere gjør, og sjekker siden deres hver dag :-)

 • Gjest
  10/03/2011 at 07:35

  Hei!

  Forsåvidt en bra artikkel, men jeg ser veldig mange skrivefeil! Dette trekker ikke ned på innholdet i artikkelen, men det legger en slags uprofesjonell tåke over det hele. Dersom dere ønsker hjelp til en kjapp korrekturlesing av artiklene deres, kan dere bare legge igjen en kjapp kommentar her, så skal jeg ta kontakt :-)

  Forøvrig setter jeg STOR pris på jobben dere gjør, og sjekker siden deres hver dag :-)

  • 10/03/2011 at 08:35

   Hei Gjest. Vi prøver å ha en rutine hvor jeg går igjennom artiklene før de blir publisert, men noen ganger smetter en eller to gjennom uten å ha blitt sjekket. Beklager dette. Men vi tar veldig gjerne i mot hjelp. Send meg en mail på lassegs@gmail.com så snakkes vi. :)

 • Rune
  11/03/2011 at 12:40

  Syns dette er en veldig flott artikkel!

 • 01/08/2011 at 20:54

  I think this was a very interesting post thanks for writing it!

 • 16/08/2011 at 14:46

  I enjoyed this! Well done!

Skriv kommentar