Nyheter
Åpen Artikkel
Android Development Kit har fått en skjønnhetsoperasjon
1

Android Development Kit har fått en skjønnhetsoperasjon

av Niklas Nygaard11/07/2012

Hører man Android, så tenker nok de fleste av oss på et operativsystem for mobile enheter, men i det siste har man forstått at Google nå tenker mye mye større. Spesielt etter sine avsløringer og tankesystem som kom fram under Google I/O. Noe Google kanskje ikke har vært ledende på er design, men de har overrasket ganske så mange med utgivelsen av sitt nye Android Accessory Development Kit som viser tydelige tegn på alle Googles forandringer.

«…Siste du ser om kvelden»

Settet er en boks med alle slags «leketøy» en kreativ utvikler trenger for å kunne finne opp eller sette sammen noe nytt. Styrt med Android-systemet i bunn er meningen med det at det skal være en solid plattform for at nye spennende tings skal spire fram på det mobile markedet. Selve ideen med «kittet» er ikke ny, men årets design er virkelig en genistrek fra Google. Laget for å kunne være en del av hverdagen i form av en alarmklokke. Hvorfor? «Fordi det er det siste du ser om kvelden og det første du ser om morgenen.» forklarer  Chris Jones, prosjektet designer. Ved å innlemme settet i dett daglige liv, så håper Google at det skal lettere kunne komme nye ideer.

Selv innsiden av boksen ser jo helt fantastisk ut. Noe man finner ut etter å ha åpnet klokkeradioen som faktisk kunne er satt sammen av magneter. Et enkelt trykk på rett sted er alt som skal til for å avduke en stor bukett av innebygde sensorer til å «lekes» med. Den kan måle fukt, temperatur, akselerasjon, magnetiske felt, for å nevne noen. Eller hva med en SD-kortleser, USB, Bluetooth, LED og høyttaler. En rekke funksjoner som kan skapes om til en god del funksjoner.

Din egen robot?

Eric Schlaepfer, prosjektets hardware ingeniør forteller at de håper at settet vil inspirere til å lage ting som ikke har blitt laget før. For å trigge de mest kreative sjelene så ramser han opp noen av tingene som kan komme ut fra ADK:
Hva med for eksempel en hotell rom alarm, fjernstyrt kontrollerte persienner, snakkende klokke, vær stasjon med data logg eller hva med en egen robot?

Nysgjerrig?

Ta en tur innom den offisielle siden til Android Acessory Development Kit for mer informasjon

 

 

Kilde: Acessory Development Kit via Wired

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Niklas Nygaard

Er en 30 år gammel tech og «duppeditt»-fantast med en ekstra stor lidenskap for Android. Liker å kunne vite det som er å vite om det og samtidig kunne dele det med alle andre. Gjøre andre like frelst som meg er viktig.

1 Kommentarer

Skriv kommentar