Nyheter
Åpen Artikkel
Android får snart Chromium nettleser
2

Android får snart Chromium nettleser

av Ørjan H Vøllestad28/08/2011

Google har Chromium, en åpen nettleser basert på WebKit som de lanserer som Chrome og Chromium. Forskjellen er at Chromium er åpen. Men Chrome bygges fra Chromium, så det spiller ikke særlig stor rolle hvem av de to du bruker på pc-en din.

Chromium for Android

Men hvis du har en Android telefon, har du kanskje lagt merke til at det ikke er Chromium som er nettleseren, men en nettleser som bare heter Browser. Dette har i alle fall jeg lurt på, og nylig fikk jeg svar på dette.

En Google ansatt ved navn Andrei forklarer dette greit og tydelig i en mail. Han forklarer at det har tatt lengre tid enn tenkt og at nå kommer snart Android til å få en versjon av Chromium. Kildekoden bak har vokst seg nærmere og ved hjelp av en bygge-bot skal dette gå effektivt unna. Bygge-boter brukes for å bygge kildekode automatisk til kjørbare filer, ofte på natten.

En ny Chrome-variant

Både Chromium og nettleseren som idag er i Andriod er begge bygd på WebKit, men den i Android er fra en tidligere versjon enn den i Chromium, noe som har ført til en del problemer for Google. Dette blir nå løst ved at de skal bygges ut fra samme WebKit versjon.

I praksis betyr dette at  det som blir Android nettleseren er en variant av Chromium, på lik linje med at Chrome bygges for Windows og Linux.

Kilde: www.i-programmer.info og lists.webkit.org

 

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter