Nyheter
Åpen Artikkel
Android Market nå på web
3

Android Market nå på web

av Lasse Gullvåg Sætre03/02/2011

Google viste i går fram Android Market i nettleseren for første gang. Den nye applikasjonsbutikken var en av de mer spennende lanseringene vi har sett fra Google på en god stund. Market på web tilbyr en applikasjonsbutikk som er mer komfortabel for brukere, hyggeligere for utviklere og mye mer sosial enn samtlige av andre applikasjonsbutikker vi har sett til i dag.

Administrer apps rett fra PCen

Åpner du market.android.com i nettleseren din kommer du til et oppusset Market. Alt fungerer allerede som det skal.  Her finner du alle de samme applikasjonene du finner gjennom telefonen, med de samme mulighetene for å organisere og søke i apps, men i et mye mer brukervennlig grensesnitt.
Logg inn med din Google-konto og trykk på ”install” på et av programmene. Da laster den tvert. Å kjøpe apps går også veldig smertefritt herfra. Alt er raskt, enkelt og rett fram.

Applikasjonen og nettsiden Appbrain har tilbydt lignende funksjonalitet en god stund, men det er deilig å endelig kunne gjøre dette uten noen å måtte bruke noe tredjeparts programvare.
I settings-delen av Market på web kan du legge til flere enheter og gi de navn. Dermed kan du elegant administrere alle Android-enhetene du har. Sexy!

Utviklerne styrer regionale prisforksjeller

Sammen med den nye web-løsningen for Market kommer også muligheten for utviklere å sette regionale prisforskjeller selv. Det vil si at EA Mobile kan sette prisen på Need For Speed for amerikanere til $4, og justere prisen til 3,5 Euro for europeere.
Vi håper at dette ikke blir misbrukt, slik at land med høyere kjøpekraft, som oss i Norge, blir nødt til å betale i dyre dommer for apps.

Kjøp applikasjoner fra applikasjoner

I går fikk vi også se den nye muligheten for utviklere til å legge inn deler av Market i applikasjoner, slik at man kan kjøpe eller installere ting rett fra andre applikasjoner uten å gå innom Market.

Dermed kan du oppgradere til premium-versjonene av apps, kjøpe mer innhold eller rett og slett installere en ekstra modul, rett inne i appen du holder på med. Dette burde være svært attraktivt for utviklere.

Bilde fra Slashgear

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

3 Kommentarer
 • Afuneli
  03/02/2011 at 14:33

  Jeg gadd aldri installere appbrain etter jeg reinstallerte roms. Dette gjør det jo mye enklere!

  • Tobias
   04/02/2011 at 09:37

   Dette er et steg i riktig retning ja, men appbrain er litt mer omfattende enda..

  • Tobias
   04/02/2011 at 09:37

   Dette er et steg i riktig retning ja, men appbrain er litt mer omfattende enda..

Skriv kommentar