Nyheter
Åpen Artikkel
Android vokser i Norden
1

Android vokser i Norden

av Theodor Hellesvik26/10/2011

Android OS blir bare større og større. I USA har det virkelig slått an, samme ser man i andre deler av verden og OS-et dominerer stort sett smarttelefon-markedet på verdensbasis. I følge analyseselskapet NPD hadde de i USA i andre kvartal 52 prosent av markedet, iOS hadde 29 prosent og BlackBerry OS hadde 11 prosent.

Øking i Norden

Her i Norden har tallene sett litt annerledes ut, her har vi en ganske lik fordeling av de tre største, Android, iOS og Symbian, men om vi ser ovenfor kommer det kanskje ikke som en bombe at Android er på vei opp i de nordligste landene og. Symbian ble forbikjørt av Android for ikke så mange uker siden, men Nokia har klart å holde seg oppe grunnet nye utgivelser og forbedringer av OS-et. iOS har klart å holde ledelsen grunnet den høye populariteten i Norge, Sverige og Danmark.

I følge det finske selskapet CEM4Mobile analytics er det ikke lenge til Android klatrer til topps. Undersøkelsen ble gjort fra mai til september i år og viser at gjennomsnittelig har Android vokst med 6,16%, iOS sunket med 1,46%, og Symbian har sunket med 1,70% per måned.

Tar igjen iOS i desember

Tabellen viser tall fra undersøkelsen. Det samme selskapet tror Android vil ta igjen iOS i desember 2011 og at innen første kvartal 2012 vil de ha 38% av det nordiske markedet. Undersøkelsen er gjort på grunnlag av 21 millioner oppkoblinger via mobilen.

Her er en video fra Android Developers som viser operativsystemets vekst fra dets start i oktober 2008 frem til januar 2011:

Kilde: CEM4Mobile

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Theodor Hellesvik

Jeg går førsteåret på videregående (studiespes.). Har en Samsung Galaxy S II og digger Android. Bor for tiden i Tromsø men har tenkt meg på utveksling til USA i 2012/13-skoleåret. Om du vil vite mer kan du enten spørre meg på facebook eller evt. følge meg på twitter der jeg er ganske aktiv.

Kommentarer

Skriv kommentar