Nyheter
Åpen Artikkel
Åpne dører ved å bruke NFC på Android
1

Åpne dører ved å bruke NFC på Android

av Ørjan H Vøllestad23/09/2011

Yale Locks & Hardware har laget verdens første låsesystem for ytterdører som bruker NFC teknologi på Android. Når det er satt opp med programvare og telefonen er godkjent som sikkerhetsnøkkel, trenger du bare plassere telefonen foran låsen og vips er døren åpen.

[box_light]NFC er en forkortelse for Near Field Communication og muliggjør datakommunikasjon på kort avstand, opptil 10 centimeter. Nesten som en videreutvikling av IR og Bluetooth. Du kan lese mer om det på wikipedia.[/box_light]

NFC blir mer og mer i bruk

Dette er jo ikke spesielt overnaturlig, vi har jo før hørt om NFC og hva du kan gjøre med det. Vi skrev nettopp en sak om NFC som muliggjør et nytt betalingssystem, Google Wallet. Det forskes også en del på NFC i Norge. Men hadde du fått høre for ti år siden at om få år kunne du låse opp dører med telefonen din, eller betale for en burger med telefonen hadde folk sett på deg med stor undring.

Digitale nøkler på telefonen

Mobile nøkler som muliggjøres med NFC-teknologien har allerede blitt introdusert til hotell bransjen av Yales morselskap, ASSA ABLOY. Faktisk så har ASSA ABLOY nylig gjennomført den første testen noensinne av mobile nøkler på Clarion Hotel i Stockholm. Her ble 28 av hotellets hyppigste gjester invitert til å bruke teknologien over en åtte måneders periode. Reaksjon på de mobile nøklene var overveldende positiv.

[quote]Ved å bygge NFC-teknologi i våre Yale Real Living låser, har vi utvidetfunksjonaliteten til mobiltelefonen ytterligere. – Jason Williams, Daglig leder ved Yale Residential.[/quote]

Spennende å se hva mobilen faktisk kan brukes til allerede og enda mer spennende å se hva det blir i framtiden.

Kilde: www.talkandroid.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar