Nyheter
Åpen Artikkel
CES-høydare
6

CES-høydare

av Jarl G. Falkenborn11/01/2011

CES er over for denne gangen, og hvis du elsker Android er du mest sannsynlig allerede i himmelen. I år har det vært en veldig bra messe i forhold til de siste årene. Deltakelsen har økt på CES, både for utstillere og besøkere, og vi føler at det blitt en mer selvsikker messe enn hva vi er vant til. La oss håpe at dette er et tegn på utvinning for næringen som helhet. Var det noen som savnet Apple? Ikke vi heller. Leverandører som Motorola, Samsung og LG viser at disse virkelig er å regne med nye produkter som tar utviklingen til nye høyder. Droidnytt velger derfor å sammenfatte årets messe i vår egen Topp 5-liste om hva vi likte aller best!

5. NVIDIA Tegra 2

Folk er i dag meget interesserte om hva det er som sitter bak skjermen og det meste og beste fra årets messe hadde en NVIDIA Tegra 2 prosessor i seg. Dette liker Google så godt at plattformen blitt referansemodellen for hvordan en nettfjøl skal bygges. Vi snakker mer kraft samtidig som vi bruker alt mindre strøm og mer skal det ikke til for å bli en favoritt hos oss. Nå syns telefonleverandørene at ikke bare nettfjølene skal ha denne i seg uten at den også finner veien inn i våre telefoner.

4. Motorola Atrix 4G

Dette er kanskje den beste telefonen noensinne. Vi får en dobbelkjernet NVIDIA Tegra 2 prosessor, 1024MB RAM-minne, desktop-modus, laptop-dokkene. Alt er her! Mens noen av funksjonene fortsatt er av ukjent kvalitet, vet vi hva en Android-telefon med lynrask prosessor og massevis av ledig RAM fungerer som, og denne kommer til å bli flott å bruke. Det er selvfølgelig LTE-støtte (som de markedsfører som 4G) og å koble telefonen til sin PC er smått genialt.

3. LG G-Slate

Det ser ut som LG ikke kunne stå i mot all oppmerksomhet fra Motorola sin nettfjøl Xoom, så de presenterte sin egen nettfjøl, G-Slate, før LG’s offisielle arrangementet på CES. G-Slate vil opprinnelig være tilgjengelig på T-Mobile i USA og er mer eller mindre identisk med Motorola sin Xoom. Den støtter også LTE og kommer med ferske Android Honeycomb.

2. Android Honeycomb

Google har lenge snakket om en versjon av Android spesielt tilpasset nettfjøler. Denne skulle utvikles parallelt med Android Gingerbread, men at begge versjonene skulle lanseres så fort etter hverandre trodde nok ikke mange. Den nye versjonen støtter høyere oppløsning enn tidligere og brukergrensesnittet har fått en total redesign. Vi finner nye widgets, kjenner igjen gamle apps som vises på en helt ny måte, og endelig får vi den fulle versjonen av nettleseren Google Chrome.

1. Motorola Xoom

Dette er konkurrenten til iPad vi har ventet på. Xoom er bevæpnet med NVIDIA sin dobbelkjernede Tegra 2-prosessorer klokket til 1 GHz. I tillegg finner vi 1024MB RAM-minne, 32GB intern lagringskapasitet som kan utvides ved hjelp av SD-kortet. Nettfjølen har en skjerm med 1280×800 oppløsning og et sideforhold på 16:10 som gjør den til et utmerket valg for film og spill! Xoom er den første nettfjølen til å lanseres med Android 3.0 Honeycomb.

Konklusjon

Årets CES har virkelig vært spennende. Det er nesten bare å forvente når det samles over 140 000 bransjefolk på ett sted. Produktene som ble vist fram lover veldig godt for Android i tiden som kommer. Vi gleder oss veldig til å dekke det når de treffer markedet framover. Men det var alt for mye til at vi greide å få med oss alt, langt mindre skrive om det, derfor lurer vi på om dere så noe kult på CES som vi gikk glipp av?

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Jarl G. Falkenborn

Jarle var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med å bygge siden frem til 2011

6 Kommentarer

Skriv kommentar