Nyheter
Åpen Artikkel
Her er Android O
0

Her er Android O

av Oskar G. Paulsrud21/03/2017

I dag slapp google utvikler-forhåndsvisningen av neste versjon av Android, som skal ta over fra Nugat, Android O.

De som vil kan laste ned utvikler-foråhndsvisningen til en av disse enhetene, for å teste ut de nye funksjonene.

  • Nexus 5X
  • Nexus 6P
  • Nexus  Player
  • Pixel C
  • Pixel
  • Pixel XL

Så hva er nytt i den nyeste versjonen av Android?

Notifkasjonene er en stor del av den nye oppdateringen. Her er det flere ting som blir endret, brukere kan nå velge å gruppere notifkasjoner. Disse gruppene kan du igjen velge å prioritere, ha ulik lyd, vibrasjon, eller om de skal overskrive «ikke forstyrr»-moduset.

Man får også muligheten til å utsette notifikasjoner slik at de kommer på nytt på et senere tidspunkt, samt utviklere kan velge å endre bakgrunn på notifikasjonene.

Foto: Google

Adaptive ikoner

Ikonene vil nå tilpasse seg etter hvordan launceher brukeren velger å bruke. Den kan endre form, og Google har laget en standard for hvordan ikonene skal endre seg. Dette kan være en indikasjon på at ikonpakker blir standard i Android, men dette er kun spekulasjoner. Hovedsaklig kommer ikonene til å ha tre ulike former, fikantet, avrundet firkant og rundt, slik gif-en fra google illustrerer under

GIF: Google

Det er mange flere endringer i Android O enn dette, som et bilde i bilde-modus slik at du kan se videoer ligge over andre apper, og forbedringer til multitasking-funksjonene, støtte for høyere oppløsning ved avspilling av lyd over blåtann. Og flerskjerm-modus som virker som googles svar på microsoft Continuum-modus som lar deg bruke telefonen med en dock slik at det blir fullskjerm.

Når kommer det?

Google har også sluppet en tidslinje som viser hva planen er videre med Android O. Denne viser at planen er at programvaren slippes i tredje kvartal i 2017. De fleste med Google-enheter vil med andre ord få Android O innen 2017, mens andre produsenter vil nok ikke ha noe klart før i starten av 2018. Men det vil kun tiden vise.  Man kan laste ned Android O nå, men det er mest sannsynelig ikke en veldig stabil versjon av Android, så vi anbefaler ikke å installere det på en telefon du bruker daglig.

Illustrasjon: Google

Så er det bare å begynne å tenke på navn, Android Ostepopp?


Kilder: Android Developer, The Verge

100%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Oskar G. Paulsrud

Norsk Android-entusiast og fotograf. Redaktør på Drodidnytt.no men driver også på som freelance-journalist. I tilleg for en ekstrem interesse for mobiltelefoner er jeg også Formel1 fan og elsker den gode gamle papiravisa.

Kommentarer

Skriv kommentar