Nyheter
Åpen Artikkel
Droidnytt viser fram sine hjemmeskjermer
6

Droidnytt viser fram sine hjemmeskjermer

av Ørjan H Vøllestad10/04/2011

Med så mye muligheter i valget av menyer, ikoner, bakgrunner og styling tenkte vi at det var helt på sin plass å vise frem hjemmeskjermer fra forfatterne her på Droidnytt. Dessverre har vi bare fått inn fra tre av skribentene. Årsaken til at vi mangler flere er at disse har ikke telefoner for øyeblikket og sitter med SDK, men de lover å komme sterkere tilbake når det har endret seg.

Ørjan Vøllestad

Ørjan Vøllestad

Jeg kjører en ganske ren stil, kanskje litt minimalistisk. Jeg er selv opptatt av hvordan ting ser ut og at det er en orden rundt meg. Som launcher har jeg prøvd mye rart, men beveget meg oftest mellom ADW og Launcher Pro. Nå kjører jeg Launcher Pro 0.8.4.1. Bakgrunnsbildet skifter jeg ofte, men den jeg har nå kom jeg tilfeldigvis over på fiftyfootshadows.net, som var en samling bakgrunner for iPad. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skifter bakgrunn så ofte, men jeg tror jeg bare liker forandringer. Nå har jeg helt droppa å ha ikoner og widgets på de tre skjermene mine, foruten denne MIUI klokken. Det fylte bare opp skjermen og skal jeg hente opp et program, tar det meg kort tid å navigere gjennom menyen eller bruke ikonene i menyen på bunnen. Jeg kjører Android 2.2, en CM mod fra samdroid.net på en Samsung Spica telefon.

Lasse Sætre

Lasse Sætre

CyanogenMod 7 (Android 2.3). Jeg har hatt mange forskjellige launchers, liker både Zeam og Launcher Pro, men bruker nå ADW Launcher EX. Den er satt opp med tre hjemmeskjermer og litt blingy overgangs-animasjoner. Jeg har sluttet å ha så mange widgets, nå er det hovedsakelig snakk om snarveier til programmer i stedet. Vær-widgeten er fra Beautiful Widgets, themet på ikonene heter Tick. Under den har jeg et par Cyanogen-widgets, først en snarvei for å skru på lyset bak, ved siden av står to snarveier for å endre rendring av skjermen. Den ene er for å endre hvitfargen, slik at det er mer behagelig å lese på skjermen i mørket, mens den andre gjør alt rødt og svart, slik at man ikke blir blendet hvis man er ute og går i mørket. Ellers er det en kalender og resten er bare snarveier til programmer. Bakgrunnsbildet er fra brukeren yingjunjiu på DeviantArt og heter Wrap.

Kristoffer Thøring

Kristoffer Thøring

Jeg kjører selvfølgelig CyanogenMod 7. Gjennom tidene har jeg prøvd mange launchers, men har til syvende og sist alltid havnet opp med LauncherPro Plus nettopp på grunn av at den er rask, smooth, stabil og i tillegg har en del nyttige widgets. Oppsettet mitt her består av 5 hjemmeskjermer, hvorav 4 er brukt til LP-widgetene (bokmerker, kontakter osv.). På den midterste (som vist på bildet) har jeg kun noen snarveier jeg ofte bruker og en klokke for rask tilgang til vekkerklokken. I docken har jeg de viktigste snarveiene jeg vil ha på hvilken som helst hjemmeskjerm jeg er, med bakgrunnen «glass». Til skjermbakgrunn bruker jeg enkelt og greit en bakgrunn fra CyanogenMod-bakgrunnene jeg syntes var ganske nice, «CM Earth».

Det kan synes at vi i Droidnytt ikke er veldig kreative når det kommer til hjemmeskjermstilpasninger. Hvordan har du satt opp hjemmeskjermen din? Fortell i kommentarfeltet under hva slags launcher du liker best, hvilke widgets som er uunnværlig og annet du liker å dele. Få gjerne med et screenshot også.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

6 Kommentarer
 • Packman
  10/04/2011 at 22:13

  Ørjan sin minner litt om iphone, vet ikke hvorfor men kanskje er det hvit fargen som gir meg asosiasjoner? Lasse sin syns jeg blir litt rotete men er greit når man har system i det :) Min egen ligner veldig på kristoffer sin ;) Ellers er klokke (med vær) og snarvei til de 4 mest brukte appene viktig :) og kalender…

 • 12/04/2011 at 16:57

  Enig med Ørjan – liker å ha det ryddig rundt meg, på mobilen ihvertfall. Kjører Cyanogenmod 6.1 (ingen stabil versjon av v7 tilgjengelig for Hero). Skifter også ofte bakgrunnsbilde og er alltid på jakt etter den «perfekte» ringetonen og det «perfekte» bakgrunnsbildet.
  Kjører siste versjon av Launcherpro men skal kjøpe plus så snart det kan kjøpes gjennom Android Market med Google Checkout.
  Setter stor pris på om dere kunne ha lagd en artikkel som viser oss hvordan vi, på en idiotsikker måte, kan sette opp SDK’en til å (bla) ta bilde av hjemmeskjermen på droiden våres.
  Har lest side opp og side ned om hvordan det kan gjøres og fulgt div. guider til punkt og prikke uten hell.

Skriv kommentar