Nyheter
Åpen Artikkel
Endelig – Sony Ericsson Xperia Arc
4

Endelig – Sony Ericsson Xperia Arc

av Lasse Gullvåg Sætre06/01/2011

Det har lenge vært stille fra Sony Ericsson siden de i fjor vår slapp Xperia X10 og X10 Mini. Men de siste dagene har ryktepressen gått varm, da selskapet hadde fått plassert opp en svær plakat utenfor den pågående CES-messen i Las Vegas som hintet sterkt til en ny telefon. Nå har teppet gått opp for Sony Ericsson Xperia Arc, og SE imponerer med en veldig stilig Android 2.3-telefon.

Sony Bravia skjermteknologi

Vi har tidligere ment at samarbeidet mellom Sony og Ericsson burde bære flere frukter for SEs telefoner. Først ropte vi på Playstation-telefonen, og i høst fikk vi vite at de  jobber med det. Nå drar også Sony med seg Bravia-teknologien fra de nydelige Sony TVene inn i SE. Android-bloggerne som har fått se telefonen er i vill begeistring over 4.2″-skjermen, og Sony Ericsson forklarer at dette skyldes «Reality Display»-teknologien som altså kommer fra Bravia TVene. 854×480 er ikke all verdens oppløsning, men vi vet at skjermoppløsning heller ikke betyr alt, og at kontrast, lysstyrke og sortinivå kan være like viktig, om ikke viktigere.

Grenser til anorektisk

Det ser ut som krumme telefoner er årets trend. Mens Nexus S har en krum front som skal passe bedre i lomma, krummer Xperia Arc ryggen. Fjorårets Sony Ericsson X10 fikk kritikk for å føles litt billig og plastikk ut, men Arc har fått seg en etterlengtet metallkant rundt hele telefonen som forhåpentligvis vil gi en proffere følelse.
At selve telefonen er forsterket metall kan ikke skade, for når den er så tynn som det Arc er må man jo bli redd for at den skal brekke. Med kun 8.7 milimeter på det tynneste er vi egentlig litt bekymret for hva slags skjønnhetsideal Sony Ericsson sender ut. Så tynt kan jo umulig være sunt!

Snapdragon single core

NVIDIAs Tegra 2-plattform har fått mye av rampelyset på CES, men Xperia Arc bruker en andregenerasjons ARM Snapdragon 1GHz enkel kjerne. Vi er spent på å se hvordan denne vil måle seg med Tegra 2, men den skal visstnok være sterk nok til å spille av 1080p (Full HD) via HDMI-utgangen telefonen har. Vi vet at det også sitter 512 MB RAM i den, men det er ennå ikke klart hvor mye internminne det er.

Sony hjelper også med kamera

Ericssons samarbeid med Sony gjør også at telefonene får med kamerateknologi som er svært god. X10 viste seg å ha et av forrige generasjons beste mobilkameraer, og Sony lover at det nye 8.1 megapikselkameraet vil være enda bedre.

Sony Ericsson sier at telefonen vil være på markedet i løpet av første kvartal 2011, men har ikke sagt noe om prisen ennå.

Kilde: Sony Ericsson

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

4 Kommentarer
 • Brunbjørn
  06/01/2011 at 12:20

  Må innrømme at jeg er litt skeptisk til Sony Ericson etter jeg kjøpte X10 og var stuck med 1.6 i evigheter, men lover bra at de nå lanserer med nyeste versjon av Android. Hvem vet, kanskje er Arc den nye telefonen man bør investere i, den ser jo kul ut iaffal.

 • 06/01/2011 at 13:57

  Tror jeg kommer til å gå for en med dual-core. De må vel være mye kjappere?

 • Hankook
  11/01/2011 at 19:17

  Telefonen er nok bra, men det hjelper lite da SE har vist at de ikke kan holde tritt med oppdateringe etc.
  Kommer ikke til og handle SE en gang til.

 • 12/01/2011 at 01:15

  De kommer sikkert til og faile med updates her også slik de gjorde med flaggskipet x10 :P

Skriv kommentar