Nyheter
Åpen Artikkel
Eric Schmidt Keynote på MWC
1

Eric Schmidt Keynote på MWC

av Jarl G. Falkenborn17/02/2011

Google CEO Eric Schmidt fikk litt tid til å tale til Mobile World Congress på tirsdag. Her la han fram Googles syn på en rekke saker, og introduserte samtidig noen spennende nyheter for oss Android-entusiaster.

HTML5 vil ta over for apps

Dette kommer kanskje ikke som noen overraskelse, parallelt med Android utvikler Google også operativsystemet Chrome OS, som ikke har noen andre apps enn nettleseren. Samtidig er det oppsiktsvekkende at Schmidt sier så klart at appenes dager er talte:

«HTML5 er måten nesten alle applikasjoner vil bli bygd på, også på telefoner”

Mens vi hører flere rop om at Android begynner å bli farlig stort, går Google den motsatte veien av hva andre, mer tradisjonelle programvareselskap kanskje ville gjort, og styrer godt klar av lock in, en praksis blant annet Microsoft er kjent for. Med apps i HTML5 vil det underliggende operativsystemet miste sin relevans, og så lenge operativsystemet har en standardkompatibel nettleser vil det kunne kjøre alle applikasjoner.

Movie Studio – en video-editor for Android

Google presenterte også det nyeste medlemmet I den voksende familien av Google-produserte apps. Movie Studio er akkurat hva det høres ut som, en video-editor for Android. Med spesialeffekter, video og audio tidslinjeredigering, HD-transkoding og mer sier rapportene at denne applikasjonen ser ut til å bli et svært godt alternativ til å redigere filmsnuttene på PCen.
Inntil videre er applikasjonen kun for Honeycomb-nettfjøler, men vi antar at den kommer til telefoner samtidig som at nettfjøfokuserte Honeycomb og mobiltilpassede Gingerbread smelter sammen i neste versjon av Android.

Ice Cream (Sandwich?) og 350 000 daglige aktiveringer

Schmidt kunne informere navnet på den neste versjon av Android vil starte med en I, og at det vil samle nettfjølversjonen Honeycomb og mobilversjonen Gingerbread til ett OS. Dette blir løsningen på navn- og versjonsproblemet mange har lurt på i det siste. Tidligere rykter samt en del lekkasjer avslører at navnet blir Ice Cream eller Ice Cream Sandwich.
Den eksplosive veksten til Android ser ikke ut til å gi seg med det første, og antallet daglige aktiveringer har nå gått opp i 350 000. Det er ikke mer enn 3 måneder siden dette tallet lå på 300 000. Dette er altså snakk om over ti millioner enheter aktivert i måneden. Ganske mange.

Se Keynote fra Google’s Eric Schmidt at MWC 2011 (del 4)

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Jarl G. Falkenborn

Jarle var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med å bygge siden frem til 2011

1 Kommentarer

Skriv kommentar