Nyheter
Åpen Artikkel
Ferdig Firefox for Android nærmer seg lansering
4

Ferdig Firefox for Android nærmer seg lansering

av Lasse Gullvåg Sætre25/02/2011

De snille folka hos Mozilla har brukt lang tid på å gjøre klar den nye nettleseren sin for Android. Den første betaen kom i oktober i fjor, og siden har vi sett flere oppdateringer. I går kom oppdateringen til Firefox 4 Beta 5, og nettleseren vitner om at endelig utgivelse snart står for døren.

Flust av forbedringer

Det er en rekke nye forbedringer som kommer med beta 5:

  • Bedret respons på panorering, scrolling og zoom.
  • Bedret JavaScript-ytelse
  • Raskere oppstartstid og sidelasting
  • Store stabilitetsforbedringer

Med dette begynner Firefox å bli en seriøs konkurrent til de andre nettleserne på plattformen. Personlig vil jeg oppsummere beta 4 som litt ustabil, men med lovnader om stabilitetsforbedringer i denne versjonen burde det være et interessant alternativ for de fleste. Likevel er det fremdeles én stor mangel.

Ingen Flash

«Firefox 4 beta for Android is not compatible with Flash. We will work with Adobe to add Flash support to a future version.»

Matt Brubeck, Mozilla

Mozilla sier altså at de vil jobbe med Adobe med å få Flash til nettleseren sin, men går ikke ut med noen dato for når dette vil skje. Men nå som nettleseren begynner å ligne på noe, er det naturlig at Mozilla prioriterer arbeidet med dette fremover. Samtidig ser man at Flash ikke lenger er så viktig som hva det en gang var, og HTML5 er på vei til å ta over mange av de oppgavene som tradisjonelt har tilhørt Adobe Flash.

Er du en av de som trenger Flash-støtte er nok ikke Firefox klart for deg ennå.

Firefox på vei tilbake

Scan QR-koden eller klikk på den for å komme til Firefox i Market

Mozilla Firefox har stolte tradisjoner og er et av de største og mest kjente friprog-prosjektene. Det siste året har Firefox falt litt bakpå i forhold til blant annet Chrome, og ytelsen har ikke kunne målt seg mot nettlesere basert på Webkit. Versjon 4 skal løse dette, og dytte Firefox framover både i ytelse, funksjonalitet og plattformer det kjører på. Vi i Droidnytt gleder oss til å teste ut nyeste versjon av Firefox Mobile,  som kan lastes ned i Market nå.

Kilde: AndroidCentral

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Lasse Gullvåg Sætre

Lasse var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med frem til slutten av 2012

4 Kommentarer

Skriv kommentar