Nyheter
Åpen Artikkel
FiksGataMi for Android er mye brukt
0

FiksGataMi for Android er mye brukt

av Ørjan H Vøllestad11/08/2011

I april i år skrev vi en sak om en ny norsk applikasjon for Android som heter FiksGataMi. Det er en applikasjon som lar deg rapportere eller melde inn feil og mangler i ditt nabolag. Den sender inn gps-koordinater, bilde og beskrivelse til den relevante kommunen eller etaten. Samtidig blir det publisert på www.fiksgatami.no.

God respons

Nedlasting siste 30 dager

Det er den norske interesseorganisasjonen for UNIX-lignende systemer, NUUG, som har bygget og idag drifter tjenesten FiksGataMi. Både nettjenesten og applikasjonen til Android er fri programvare, og begge er basert på den britiske versjonen.

Applikasjonen har høy rating på Android Market og omtalen er sålangt god. Det har vært en god del installasjoner av appen, men dette kan bli høyere. Hele 34 kommuner har promotert FiksGataMi fra kommunenes hjemmesider, slik som Bærum kommune under her er et eksempel på.

Plassert på kartet

FiksGataMi tilbyr RSS strømmer som kan kobles mot for eksempel Google Maps, og under her kan du se en oversikt over alle innmeldte saker som er gjort fra Android-enheter. Temmelig godt spredt, helt fra Kirkenes i Nord til Egersund i Sør. Lite midt i landet.


Vis større kart

Ser du noe feil i gata di, last ned appen på Android Market og send inn rapport. Se om ikke det blir gjort noe med skadene i ditt nabolag også. Kanskje mye raskere enn om du ikke ga beskjed.

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad

Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter

Kommentarer

Skriv kommentar