Apps
Åpen Artikkel
Flipboard for Android har lekket og vi har testet det!
1

Flipboard for Android har lekket og vi har testet det!

av Marius Oksfjellelv10/05/2012

(Photo: Engadget)

Hva er Flipboard

Fra wikipedia: “Flipboard is a social-network aggregation, magazine-format application software for Android and iOS.” Flipboard har altså muligheten for sosiale medier som Facebook, twitter, LinkedIn, Instagram, Tumblr osv. Flipboard støtter «feeds» og spesielle «flipboard pages». Med «feeds» mener jeg nyhets strømmer av diverse slag. Droidnytt f.eks kommer bare opp med twitter feeden. men andre sider kommer opp med den faktiske nettsiden.

Flipboard har lenge vært en app for iOS. 5. mai i år ble det annonsert at Flipboard skulle lanseres til et utvalg Android enheter, i første omgang Samsung Galaxy S3.

Lekket på XDA

I går 9. mai, ble det skrevet på et utall nettsteder at Flipboard hadde blitt lekket på XDA sine forum. En bruker kalt Valcho hadde fått fatt på en Galaxy S3 demo telefon og hentet ut .apk fila og lastet den opp på XDA. Til da visste jeg ikke engang hva Flipboard var men siden så mange sider hadde skrevet om denne appen måtte jeg jo laste den ned og teste.

En fantastisk app

Etter å ha brukt Flipboard i et døgn snart er jeg blitt veldig imponer over hvor kjapp og glatt den fungerer. Men appen som «feed» eller nyhets leser i seg selv er også helt fantastisk. Alt rett og slett bare fungerer. Appen virker lett kjørt og ser ikke ut til å kreve all verden av maskinvare. Den har en moderne og ny måte å vise innhold på med «flip»-effekten på det aller meste. Utsendemessig vil jeg si at den er veldig ren og pen. ikke mye dill og unødvendig eyecandy.

 

(Photo: MariusOX)

Jeg har da satt opp mitt Flipboard med facebook, twitter og de nyhetssidene jeg bruker mest, samt en del «flipboard pages». I tillegg har man «Cover Stories» som henter stoff fra alle sidene/kategoriene jeg har lagt inn. Man kan legge inn feeds fra det meste på nettet ved å søke det opp. Man søker ved å trykke på den røde forstørrelsesglass sløyfa oppe i høyre hjørne. Men ikke alt kommer slik man gjerne ønsker. Som nevn tidligere kom Droidnytt opp bare med twitter feeden. ITavisen kom også opp med bare twitter feeden. Mens XDA kom opp med både twitter og facebook. Siden jeg installerte Flipboard i går har jeg neste ikke brukt nettleseren, facebook og twitter man kan til og med oppdatere facebook statusen min og tweete fra Flipboard. Bakdelen med Flipboard er at det ikke støtter landskaps modus (enda). Dette kan løses med apper som tvinger landskaps modus men det ser heller dårlig ut, som du kan se på bildene under her.

Ikke for alle

Jeg jobber med å lese meg gjennom den nevnte XDA tråden men den vokser fortere enn jeg klarer å lese. Det viser seg at ikke alle har fått til å installere Flipboard, og mange opplever at den ikke ruller opp når de prøver på det. Det har også kommet innlegg om veldig mange kræsj som igjen gjør at de ikke for utnytte og bruke appen fult ut eller i det heletatt. Brukere melder også at den er treg, dette opplever ikke jeg noe til. Det ser ut til at de fleste med problemer har små skjermer eller lav oppløsning. Også mange melder om multi enhets problemer i forbindelse med Flipboard kontoen sin. Flipboard kontoen din kan du sette opp ved å trykke på den røde sløyfa og velge «accounts».

Last ned Flipboard

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Marius Oksfjellelv

Er vel som resten av gjengen en tekno-entusiast. Elsker datamaskiner både hardware og sotfware messig. Bruker mye tiden til å stirre på PC-skjermen eller på sin elskede Desire HD. Telefonen har vært gjennom det som går per dags dato.
Ser vi på Android, har han kjørt vårt elskverdige OS på Touch Diamond, TyTN II, Xperia X1, Touch HD. Hans første ekte android telefon var en HTC Hero, den ble Rootet og flashet på dagen!

Kommentarer

Skriv kommentar