Nyheter
Åpen Artikkel
Gingerbread-kode viser mulighet for å skrive til NFC
8

Gingerbread-kode viser mulighet for å skrive til NFC

av Jarl G. Falkenborn26/01/2011

Vi har visst en stund at NXP, tilvirker av NFC-chippen som vi finner i blant annet Nexus S, vil gi oss mulighet til å skrive (ikke bare lese) til disse gjennom en kommende oppgradering. Nå viser en ny video at funksjonaliteten er allerede på plass, og at det fungerer. Argentina-baserte Gibraltar oppdaget dette ved å ta en titt på kildekoden til kernelen i Android og oppdaget at @hide-koder brukes til å skjule funksjonaliteten fra SDK-brukere.

Fjernes mest sannsynlig

Gustavo Gonzalez er en spesialist/utvikler innen mobile løsninger basert i Argentina og jobber på Gibraltar Solutions. Han sier at APIene kan endres når som helst da de er ment til å være privat og ikke for offentlig bruk. Derfor skal vi ikke bli overrasket om denne muligheten ender opp knust i morgen. Ta en titt på videoen for å se hvordan de er i stand til å overskrive en eksisterende tag med en egen ved hjelp av et program de selve bygde.

Google kommer med oppgradering

Nexus S, den første Android-telefonen som støtter NFC, har allerede all den funksjonaliteten som kreves for et komplett utvalg av NFC-tjenester. Grunnen til at Androids SDK bare omfatter lesing i øyeblikket er fordi Google ønsket å innføre NFC rasktest mulig, sier Charles Dachs. Oppdateringer i fremtiden til SDK vil gi utviklere mulighet til å skrive egne NFC-apps for f.eks. mobile betalingsløsninger. Når dette skjer er ikke bekreftet mer enn at de blir rullet ut på en etappevis basis, forklarte han.

Kilde: NFC-World

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Jarl G. Falkenborn

Jarle var en av to grunnleggere av Droidnytt og var med å bygge siden frem til 2011

8 Kommentarer
 • Henrik
  26/01/2011 at 09:05

  Veldig kult indeed, men dette er ikke noe man selv kan prøve i dag?

 • 26/01/2011 at 11:44

  Vi var en av de siste i verden (/overdrivelse) som tok i bruk chip på bankkortet. NFC kommer til å ta evigheter før det blir implentert i daglig bruk :/

 • harald
  26/01/2011 at 11:55

  Betyr dette at folk nå kan piratkopiere tbanekort?

 • Anonym
  28/01/2011 at 15:44

  nfc?

  • 28/01/2011 at 16:10

   Hah, det burde vel ha stått her.

   NFC en ny funksjon som Android 2.3 har støtte for. I dag har du sannsynligvis ikke mange grunner til å ha bruke det (du kan slå den av for å bevare batteriet), men NFC vil trolig vise seg svært viktig de kommende årene. Teknologien lar deg bruke telefonen i stedet for et kredittkort ved å legge telefonen mot spesielle sensorer i f.eks. butikker. NFC vil også gi mulighet for telefoner å bytte data mellom hverandre så snart utviklerne legger til støtte for både å skrive og lese (Nexus S-chippen støtter både lese- og skriveoperasjoner). Dette er i utgangspunktet fremtidsrettet sikring av telefonen, og et år fra nå forventer vi at de fleste Android-telefoner (og iPhone) vil bli levert med NFC.

Skriv kommentar