Nyheter
Åpen Artikkel
Google krever Android 4.0-tema for alle enheter med Android Market
2

Google krever Android 4.0-tema for alle enheter med Android Market

av Theodor Hellesvik04/01/2012

Android Developers skrev i formiddag om noen nye regler som er kommet i sammenheng med Android 4.0. Man merker at Google er ganske stolte av utseendet på Ice Cream Sandwich og det er ikke noe å legge skjul på at det både ser bra ut og er brukervennlig. I et forsøk på å gjøre opplevelsen lik for alle brukere av Android sier de nå at alle 4.0-enheter som skal ha tilgang til Market er nødt til å støtte ‘Holo’-temaet.

Ikke drastiske endringer

Det er ingenting å bekymre seg over. Endringene er ikke spesielt store, men med det nye regimet vil appene se like ut på hvilken som helst telefon eller nettbrett. Dette gjør det også enklere for utviklere som slipper å tenke så mye på alle de forskjellige grensesnittene som produsentene legger utenpå.

Holo og Holo.light

Produsentene får  beholde sine egne temaer

Selv om Google krever støtte av Holo, som er ICS-temaet, får produsentene fortsatt legge sine egne grensesnitt utenpå. Eksempler som Samsungs TouchWiz og HTCs Sense kommer derfor til å leve videre, men sammen med Holo.

Hentet fra blogginnlegg av Googles Tim Bray:

Vi har ikke til hensikt å innskrenke produsentenes muligheter til å bygge en egen brukeropplevelse på deres enheter. Vi har faktisk gått et skritt videre for å gjøre dette enda enklere.

Kilde: Android Developers

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Theodor Hellesvik

Jeg går førsteåret på videregående (studiespes.). Har en Samsung Galaxy S II og digger Android. Bor for tiden i Tromsø men har tenkt meg på utveksling til USA i 2012/13-skoleåret. Om du vil vite mer kan du enten spørre meg på facebook eller evt. følge meg på twitter der jeg er ganske aktiv.

2 Kommentarer
 • patchie
  04/01/2012 at 21:01

  hva mener dere med tema? altså, at man ikke kan ha forskjellige templates?kan man ikke ha forskjellige launchere?

  • theozH
   06/01/2012 at 14:43

   @patchie Det heter theme på engelsk. Om du for eksempel tar for deg forskjellen i settings (som vist på bildet) fra Gingerbread og ICS ser man jo en klar forskjell. Nå er det (heldigvis) ikke annet enn applikasjonenes «utseende» Google mener skal være likt. Men jo, man kan bruke forskjellige launchere, er vel mer selve appene som blir mer like.

   Er litt vanskelig å forklare.

Skriv kommentar