Nyheter
Åpen Artikkel
Har Android gitt Microsoft nye tanker om åpen kildekode?
0

Har Android gitt Microsoft nye tanker om åpen kildekode?

av Ørjan H Vøllestad20/04/2012

idg.no har en artikkel om at Microsoft har etablert et nytt selskap, Microsoft Open Technologies Inc. Dette nye og spennende selskapet skal ledes av Jean Paoli som lenge vært ansvarlig for Microsofts interoperabilitetsstategi.

Jean er mannen bak XML

[pullquote_right]Over tid vil vi få bedre samspill med åpen kildekode-verdenen. ~ Jean Paoli[/pullquote_right]Jean Paoli er en av tre som står bak XML tilbake på 90-tallet og har jobbet siden 1996 for Microsoft med fokus på det samme, nemlig XML. XML er det som står bak for eksempel RSS eller Podcast strømmer. XML er også det som de nye åpen filformatene er basert på. XML brukes som metoder å strukturere data på og minner litt om HTML om du kjenner det.

Er Android årsaken til denne satsningen?

Martin Bekkelund i friprogsenteret sier til idg.no: – Vi ser jo hvordan friprog har slått seg opp med for eksempel Android. Jeg kan tenke meg at det er den typen ting som ligger bak.

– Android ble en suksess over natten. Det har neppe gått upåaktet hen hos Microsoft, sier Martin når jeg spurte han om denne kommentaren på idg.no.

Visjonen bak Android er som følger:

[quote]

The goal of the Android Open Source Project is to create a successful real-world product that improves the mobile experience for end users.

[/quote]

Micrsoft snuser på åpen kildekode

Kanskje har Microsoft fått nye tanker om hva åpen kildekode kan være god for. Ut fra det Jean Paoli sier, er i alle fall hensikten med dette nye selskapet til Microsoft å lettere kunne delta i friprog-prosjekter. Det skal fungere som en bro mellom lukket og åpen programvare. Microsoft Open Technologies Inc skal fokusere på det å ta i bruk komponenter fra åpen kildekode og bidra til det.

Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette selskapet og Jean Paoli.

Kilde: www.idg.no og twitter.com

0%
0%
0%
0%
0%
Om Forfatteren
Ørjan H Vøllestad
Ørjan var tidligere redaktør i Droidnytt, nå jobber han på Andøya Romsenter
Kommentarer

Skriv kommentar